Winkels dicht, maar we houden contact!

U bent hier

Omwille van de maatregelen tegen het coronavirus, moeten de meeste winkels en horecazaken in Geel Centrum de deuren sluiten. Ook alle geplande evenementen van de volgende maanden worden geannuleerd. Dit betekent dat Geel Centrum - net zoals de rest van het land, en bij uitbreiding de wereld - zo goed als volledig tot stilstand komt.

Niet alleen de winkels zijn gesloten. Ook evenementen zoals de geplande Geelse Eendjesdagen op 28 en 29 maart, Palmenmarkt, de Dimpnadagen in mei, het EK voetbal op groot scherm, ... worden geannuleerd. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het foodtruckfestival en de braderij dit jaar plaats kunnen vinden. Het zijn evenementen waar we met z'n allen naar uitkeken. En momenten waarop het grote publiek zou afzakken naar het handelscentrum van Geel. In tijden waarin de lokale handelaar het al niet gemakkelijk heeft, zorgen deze gebeurtenissen voor extra moeilijkheden en uitdagingen.

Essentiële winkels blijven open

De meeste handels- en horecazaken zijn dus gesloten. Een aantal winkels met essentiële goederen blijven wel open. Voedingswinkels, supermarkten, apothekers, postkantoren, tankstations en krantenwinkels blijven open. Er worden vanuit de overheid maatregelen voorzien - voor de zaken die moeten sluiten - om deze periode, die aanvankelijk tot 5 april 2020 zou duren, te overbruggen. Los daarvan blijven onze handelaars niet bij de pakken zitten, en willen ze hun klanten blijven helpen waar mogelijk. Wel steeds rekening houdende met de opgelegde regels om de verspreiding van het virus in de dijken.

Dit kan jij doen om te helpen

Niet alleen voor de handelaars, maar voor iedereen breekt er een moeilijke periode aan. Maar als we met z'n allen samenwerken, komen we er zeker door en kunnen we binnenkort terugkijken op een periode die we met z'n allen overwonnen hebben. Dit kan je alvast doen om de Geelse handelaars te steunen:

  • Volg de Geelse centrumhandelaars op Facebook en Instagram
  • Bestel online bij lokale handelaars
  • Koop een cadeaubon voor later
  • Schrijf een leuke review voor je favoriete zaak op Facebook of Google
  • Laat op sociale media weten bij welke handelaars jij graag shopt en tag hen in je verhaal

Onderaan deze pagina vind je alvast een overzicht van de handelaars die je kan volgen op sociale media!