Nieuws

U bent hier

9 tips voor succesvolle zomersolden in Geel

De zomersolden staan voor de deur. Wij stomen je alvast klaar voor deze leuke maar ook wel stresserende periode. Lees hier 9 tips die je voor en tijdens het shoppen voorbereiden op de zomersolden van 2018! 

1. Maak een wishlist

Beslis op voorhand welke soldenstuks je wilt scoren. Zo voorkom je dat je je laat verleiden door het zoveelste zwarte kleedje dat uiteindelijk vanachter in je kleerkast belandt.

Asfalteringswerken op de Pas: Handelaars blijven bereikbaar

 

Vanaf maandag 17 augustus worden er asfalteringswerken uitgevoerd op de Pas. Van de gelegenheid wordt tevens gebruik gemaakt om de rioleringsdeksels te vernieuwen. Gedurende de werkzaamheden zal de Pas afgesloten zijn voor het verkeer, ook parkeren is niet mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien via de Waterstraat en Fehrenbachstraat.

CC de Werft komt naar jou toe

Cultuurcentrum de Werft komt naar de Gelenaar voor de opening van het nieuwe cultuurseizoen.

Chocolaterie en cremerie PUUR is klaar voor een warme zomer

Chocolaterie en cremerie PUUR opende onlangs de deuren van hun nieuwe pand. “Het is al erg druk geweest, vooral de ijsjes vliegen de deur uit”, zegt Kaara.

Eén jaar Gio’s: van wilde droom tot trendy bar

 

Uniek concept: Bar - Gin - Wine

Zin in een heerlijke, op maat gemaakte gin-tonic of eerder fan van een lekker glaasje wijn, een exotische cocktail of een biertje? Dan is een bezoek aan gin- en wijnbar Gio’s op de Geelse Markt vast iets voor jou. Op 18 december vierde de zaak haar eerste verjaardag. 

Een nieuwe haan in De kip van Angèle

De kip van Angèle werd onlangs overgenomen door Serge Vandecruys. Serge is geen onbekende voor de Gelenaars want hij baatte voordien café ‘El Sendero’ uit op de Geelse Markt.

Extra shopplezier in het nieuwe pand van Shop Up North

Conceptstore Up North verhuisde onlangs naar een nieuw pand in de Nieuwstraat, slechts 50 meter verder. “Nu we extra ruimte hebben, kunnen we onze klanten nog meer inspireren”, zeggen Valerie en Stefan.

Extra steun voor verhuis handelszaken naar Geel Centrum

 

Het Geelse stadsbestuur lanceerde begin dit jaar de subsidie ‘Verhuis van een handelszaak van buiten naar binnen het kernwinkelgebied’. Met deze subsidie wil het handelszaken stimuleren om naar het kernwinkelgebied te verhuizen. Dit omvat de Nieuwstraat, Markt en een deel van Pas. Zo wil de stad het voor handelaars extra aantrekkelijk maken om vrijstaande panden in te vullen.

Versterking Geel Centrum

Geelse braderij verwelkomt opnieuw start-ups

Om jong en creatief ondernemerschap in het centrum te stimuleren, werden er op de Geelse braderij ook dit jaar extra standplaatsen voorzien. Nieuwe of bestaande handelszaken konden hier gebruik van maken om een nieuw publiek te lokken. Voor starters kan dit een uitgelezen kans zijn. Tijdens de braderij kan een concept intensief getest worden en dat is een zeer interessante manier voor een ondernemer om het aanbod te toetsen en bij te sturen. Uiteindelijk grepen drie start-ups hun kans.

Geelse handelaars springen op de kar van e-commerce

 

Ooit al eens iets online gekocht? Je bent niet alleen! E-commerce blijft groeien. In 2015 bestelde maar liefst 64% van de Belgen een product of dienst online. Kledij en schoenen blijven de populairste online aankopen, gevolgd door (hotel)overnachtingen en boeken. Tegen 2025 wordt zelfs een verdere groei van 25% verwacht. Ook de Geelse handelaars merken de trend en springen mee op de kar van online verkoop. 

Pagina's