9 tips voor succesvolle zomersolden in Geel

U bent hier

De zomersolden staan voor de deur. Wij stomen je alvast klaar voor deze leuke maar ook wel stresserende periode. Lees hier 9 tips die je voor en tijdens het shoppen voorbereiden op de zomersolden van 2018! 

1. Maak een wishlist

Beslis op voorhand welke soldenstuks je wilt scoren. Zo voorkom je dat je je laat verleiden door het zoveelste zwarte kleedje dat uiteindelijk vanachter in je kleerkast belandt.

2. Stel een vast budget op

Soldenkoopjes moeten koopjes blijven, en geen soldenzorgen worden. Met een vast budget voorkom je dat je meer geld uitgeeft. Eens je in de winkel staat, kan je nog steeds beslissen om je hier wel of niet aan te houden. 

3. Solo shoppen?

Verkies je om alleen te gaan winkelen of vraag je toch die vriend(in) met goede smaak mee? Ben je een eeuwige twijfelaar en heb je steeds advies nodig of ben je eerder iemand die goed weet wat je wilt? Baseer je keuze hierop. 

4. Vervoersmogelijkheden

Denk ook na over de vervoersmogelijkheden. Wil je met de fiets komen? Hang dan misschien nog even je fietszakken vast. Of kom je toch liever met de auto? Controleer dan nog snel waar je kan parkeren in Geel Centrum! 

5. Kies voor de juiste outfit

Stap de deur uit met een outfit die het shoppen vergemakelijkt. Ben je op zoek naar een passend kleed, neem je hakken dan even mee. Draag daarnaast ook lichtgekleurd ondergoed en voorkom zo een genante vertoning als je uit de pashokjes stapt. 

6. Welke winkels?

Som even op welke winkels je zeker bezocht wilt hebben. Op die manier verloopt je uitstap wat vlotter.

Tijdens het shoppen

1. Pas je soldenstukken

De pashokjes zijn een grote bron van stress tijdens de solden. Ontwijk ze liever niet en pas je soldenstukken voor je ze mee naar huis neemt. Vele handelszaken wisselen namelijk geen soldenstukken. Zo voorkom je dus grote miskopen.

2. Pauzeer op tijd

Shoppen is leuk, en even pauzeren is dat zeker ook. Maak je shopervaring volldig met een fris drankje of een straffe koffie! Het vervolg van je shopuitstap verloopt wel tien keer vlotter! Stay hydrated, people

3. Wees vriendelijk

Ook voor het winkelpersoneel zijn de zomersolden een stresserende en drukke periode. Wees daarom altijd vriendelijk en respectvol tegenover hen. Een glimlach kan soms wonderen doen. 

De zomersolden starten in België traditioneel gezien altijd op 1 juli. Dit jaart valt deze dag op 1 juli en net om die reden, starten de solden al op zaterdag, 30 juni! Omdat we in Geel Centrum toch ook graag aan de 1 juli-traditie vasthouden, openen vele handelszaken ook op zondag hun deuren.

Klik hier voor een overzicht van de winkels die open zijn op zondag 1 juli 2018!