CC de Werft komt naar jou toe

U bent hier

Cultuurcentrum de Werft komt naar de Gelenaar voor de opening van het nieuwe cultuurseizoen.

Cultureel Centrum de Werft is een begrip in Geel en ver daarbuiten. Al 22 jaar programmeert het cultuurhuis op een eigenzinnige en vernieuwende manier. Ze zetten daarbij vooral in op humor en muziek, maar daarnaast is er ook ruimte voor theater, dans, beeldende kunst en circus. Samen met Kris Cuypers, directeur van CC de Werft,  blikken we vooruit op het nieuwe cultuurseizoen dat start met het pop-up festival ‘De Werft kleurt Geel’ van 22 tot 25 september.

Openingsweekend

Voor het eerst houdt CC de Werft een openingsweekend extra muros, buiten de muren, van het cultuurcentrum. “We komen naar buiten tot bij de mensen” zegt Kris Cuypers. “Van donderdag 22 tot en met zondag 25 september kan je op verschillende plaatsen in Geel naar voorstellingen.”

Net als de programmatie van het CC is er voor iedereen wel wat. Je kan op donderdag naar het Vlaams radiokoor in de Sint Amandskerk. Het speelbos Engels Kamp wordt op vrijdag ‘Culture Camp’ met live muziek en beats van dj TLP. In samenwerking met Reggae Geel ligt jeugdhuis de Bogaard op zaterdag voor één dag in Jamaica: er zijn geen grenzen, alleen puur plezier. Zondag worden alle registers open getrokken met verschillende theatervoorstellingen voor kinderen, vertellingen op de markt, en een parade door het centrum van de stad. De meeste voorstellingen zijn gratis. Op die manier willen we de drempel laag houden en heel dicht bij de mensen komen.

Kempische persclub in café de Werft

Ben je gebeten door de actualiteit? Dan is De Persclub die zondagochtend in het café van de Werft wordt gehouden zeker een aanrader. Het is de Kempische tegenhanger van De Zevende Dag op VRT, maar dan live gebracht door verschillende Kempische journalisten. Met grote namen uit de nationale media als o.a. Guy Tegenbos (De Standaard), Joël De Ceulaer (De Morgen) en Patrick Van Gompel (VTM) die 7 verschillende thema’s coveren van sport over cultuur tot politiek.

Café de Werft, die onlangs van eigenaar veranderde, gaat van start met een nieuw concept. Vanaf nu is er ook een aantrekkelijke kaart voor de hongerige medemens en zelfs een kindermenu.

De Werft kleurt Geel

“Na de voorstelling zie ik elke keer weer dat mensen de stad in trekken en lekker iets gaan eten en/of drinken op de Markt” zegt  Kris Cuypers. “We trekken ook regelmatig bezoekers aan die niet uit de regio komen en hier dan ook op hotel komen. De impact van het CC op de lokale economie is gigantisch. Ons cultuurcentrum zorgt er mee voor dat Geel een dynamische stad is. Wij geven ‘smoel’ aan Geel. Dat is ook wat we bedoelen met ‘De Werft kleurt Geel’, wij geven kleur aan Geel.”

“Daarom willen we ook de dialoog met de handelaars van Geel blijven aangaan. Want we hebben allebei hetzelfde doel: mensen laten genieten. Door hetgeen wij doen, of het nu om cultuur gaat of om lekker eten, maken we de mensen goed gezind. Cultuur verenigt, en dat is wat de wereld vandaag nodig heeft.” 

Hoogtepunten cultuurseizoen 2016 - 2017

Heb je ook honger gekregen om wat cultuur in CC de Werft te proeven dit seizoen? We geven je alvast enkele tips.

Wrestlefest II

Een worstelmatch vanop de eerste rij meemaken: ook dat kan de Werft. Actie en spektakel van de bovenste plank, in combinatie met sportieve rivaliteit zorgen voor het nodige entertainment en vormen zo het kader voor een ideale gezinsuitstap!

Jef Neve nodigt uit

Geels ereburger en jazzmuzikant Jef Neve nodigt zijn vrienden uit om een avond muziek te maken. Jef Neve zal het podium delen met Selah Sue, Jasper Maekelberg (Faces on TV) en Pieter Peirsman (Hooverphonic). Omdat de voorstelling op 17 december zo snel was uitverkocht, is er een extra voorstelling op vrijdag 16 december. Snel reserveren!

Bassies bontere avond

Stand-up comedian Bas Birker maakt het dit jaar nóg bonter. Voor het tweede jaar op rij brengt hij het kruim van de comedy op het podium van CC de Werft. Wie er dit jaar komt is nog niet bekend, maar wie er vorig jaar bij was toen hij Alex Agnew meebracht weet nu al: dit wordt legendarisch.

Koffiebartour

Een ‘kroegentocht’ langs drie Geelse koffiebars: Julie’s, Kolor Kaffee en De Living. Je krijgt overal een koffie en een intiem verrassingsconcert.

En ook

Verder ook nog: Balthazar Boma zingt ‘on The Rocks’, An Nelissen komt langs met haar afscheidstournee, Barabara Dex brengt samen met Guido Belcanto en Jan de Smet een ode aan Bobbejaan, Nathalie Meskens zingt Motown muziek recht uit de jaren ’60 en ‘70, Het Echt Antwaarps theater komt langs, Abattoir Fermé, Circus Ronaldo,….

Meer weten?

Bezoek de website van CC de Werft voor meer informatie over het pop-up festival de Werft kleurt Geel en de volledige programmatie van CC de Werft in seizoen 2016 -2017.