Eén jaar Gio’s: van wilde droom tot trendy bar

U bent hier

 

Uniek concept: Bar - Gin - Wine

Zin in een heerlijke, op maat gemaakte gin-tonic of eerder fan van een lekker glaasje wijn, een exotische cocktail of een biertje? Dan is een bezoek aan gin- en wijnbar Gio’s op de Geelse Markt vast iets voor jou. Op 18 december vierde de zaak haar eerste verjaardag. 

“Zowel mijn vriend, Michel Rinaldi, als ik zijn al jarenlang actief in de horeca”, vertelt zaakvoerster Sarah Coppens. “Carré, Noxx, Roxy, Highstreet, Strantwerpen, we hebben het reilen en zeilen achter de schermen van deze clubs van dichtbij meegemaakt. Op een bepaald moment hadden we het wat gehad met het nachtleven in discotheken. Beiden speelden we met het idee om een eigen zaak op te starten.” Die wilde droom toverden Sarah en Michel samen om in de realisatie van gin- en wijnbar Gio’s op de Geelse Markt. “Michel heeft een tijdje in Geel gewoond, doordat hij een aantal evenementen in de regio organiseerde. Al snel zag hij het potentieel om in de Kempen een bar te vestigen en ook ik raakte overtuigd.”

“Weetje: de naam Gio's is afkomstig van de voornaam van Michels overleden vader, Giorgio. Bovendien heeft de zaak ook een eigen mascotte. Kom langs en maak kennis met Gio, de Franse buldog van Sarah en Michel!”
 

 

Gin, wijn en gezelligheid

Gio’s staat voor sfeer en gezelligheid. “We wilden een bar openen, maar niet één zoals er al velen in de buurt zijn. Een jaar lang zijn we bezig geweest met de uitwerking van onze plannen. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om ons te focussen op gemoedelijkheid. Het fancy, donkere interieur van onze zaak met sfeervolle ledverlichting én de nadruk op gin-tonic moet van Gio’s een plek maken waar mensen met plezier naartoe komen. Gin-tonic is dé hype van het moment. Bovendien kan je er verschillende kanten mee uit. Bitter, zoet, je hebt oneindig veel mogelijkheden. Bij Gio’s willen we meegaan met de laatste trends en hierop inspelen. Stel dat de gin-tonic hype ooit overwaait, dan passen we ons concept bar-gin-wine gewoon opnieuw aan. Wie weet staat ooit rum wel centraal, alles kan.”

Acties en evenementen

Naast oog voor gezelligheid, willen Michel en Sarah vooral ook een breed publiek aanspreken. “We willen een plaats zijn waar hapjes, drank, interieur en muziek hand in hand gaan en waar zowel jong als oud zich thuisvoelt”, gaat Sarah verder. “De diverse acties en evenementen die we op gepaste tijdstippen organiseren, moeten hiertoe bijdragen. Zo houden we iedere vrijdag, zaterdag en zondag apero-time van 17 tot 20u. We bieden dan aperitieven aan aan € 5,00 en een keuze uit een selectie van 3 verschillende gin-tonics aan € 8,00. Daarnaast organiseren we elke tweede zondag van de maand ‘Gio’s goes classic’ met muziek van de jaren 70, 80 en 90. Tijdens dit event gaan alle tafeltjes aan de kant en richten we ons tot een iets ouder publiek. Vanaf februari plannen we maandelijks een after-workparty. Bovendien gaan we in de toekomst ook gintastings organiseren en dat zowel in onze bar als op events buitenshuis, zoals bedrijfsfeesten. Stilzitten is niet aan ons besteed”, besluit een gedreven Sarah Coppens.

Geen plannen dit weekend? Breng een bezoekje aan Gio’s, Markt 14 in Geel. Meer informatie en de openingsuren vind je hier.