De Sport: van bruine kroeg tot koffie- en wijnbar

U bent hier

Het bekende café De Sport, de laatst overgebleven bruine kroeg van de stad, slaat na 17 jaar een nieuwe weg in. Sinds 1 juni 2024 is De Sport omgetoverd tot een koffie- en wijnbar, die aansluit bij de naastgelegen kunstgalerij Lola. De uitbaters hebben grote plannen om Geel op de kaart te zetten als kunststad.

Een nieuwe levensadem

De Sport is niet langer enkel een plek voor een gezellige pint, maar een levendige ontmoetingsplaats waar kunst, koffie, wijnen en zuiders getint eten samenkomen. De bar heeft ook een vergaderzaal voor 30 personen en een winkel waar wijnen, pralines en olijfolie worden verkocht. Daarnaast is er een zuiderse tuin met kunstwerken in cortenstaal van een Spaanse kunstenaar, een overdekt terras en een buitenbar.

Gallery Lola

Vier jaar geleden begon het avontuur met de oprichting van Gallery Lola. Hier worden kunstwerken van zowel nationale als internationale kunstenaars tentoongesteld en verkocht. De service van Gallery Lola gaat verder dan de verkoop: de kunstwerken worden bij de kopers thuis opgehangen op de perfecte plaats en hoogte, zodat ze er onbezorgd van kunnen genieten.

Geel als kunststad

Met deze ambitieuze plannen willen de uitbaters Geel profileren als dé kunststad van de Kempen. "We hopen meer toeristen naar Geel te krijgen en een bloeiende stad te creëren voor de inwoners en collega-ondernemers," aldus Gareth. Dus of je nu een kunstliefhebber bent, een wijnkenner, of gewoon op zoek bent naar een gezellige plek om te ontspannen, Coffee & Wines Lola en Gallery Lola heten je van harte welkom!

Place to be: Peperstraat 21, Geel