Zomerse beiaard beats en lichtspektakel op Geelse markt

U bent hier

Vanaf zaterdag 4 juli tot en met zaterdag 29 augustus pakt Geel dagelijks uit met een muzikaal en visueel spektakel op de Markt, een gezamenlijk initiatief door handelaarsvereniging Geel Centrum, Unizo Geel en het stadsbestuur.

Raad de medley

Een centrale rol is weggelegd voor de St.-Amandskerk. Stipt om 19.55u speelt de beiaard een verrassende medley van enkele minuten waarin bekende nummers verwerkt zijn. Deze medley is samengesteld en ingespeeld door An Beerts, lesgever aan de academie voor muziek, woord en dans. Wie de liedjes herkent, kan de titels doorgeven via www.visit-geel.be/beiaard om zo kans te maken op leuke prijzen.

Lichtspektakel met projecties op de kerk

Aansluitend loopt van 21u tot 00.30u een visueel spektakel met een kleurrijke projectie op de zijbeuk van de kerk. Een indrukwekkende animatie van 10 minuten (die elk uur herhaald wordt) vormt de basis. Die wordt aangevuld met thematische fotocollages, aangeleverd vanuit de stedelijke vrijetijdsdiensten. De kerk wordt in zijn geheel sfeervol uitgelicht, langs binnen en buiten. Ook de bomen op de Markt krijgen een kleurtje mee. Eerder besliste het stadsbestuur al dat de horecazaken op het marktplein de terrassen mogen uitbreiden.

Projectie Gelenaars

Ook Gelenaars kunnen zelf ontwerpen maken en insturen. Je kan tot 3 foto's per ontwerp uploaden, tekst personaliseren, achtergronden veranderen en nog veel meer. Je kan meteen aan de slag gaan op www.citypix.be. 

De foto's worden ingedeeld in 5 thema's. In de agenda (www.citypix.be/agenda) staat vermeld wanneer elk thema op de kerk zal verschijnen.

#zomeringeel: toeristische plekken, cafe’s, restaurants, de natuur … in Stad Geel
Kampgroeten uit: Kampfoto’s van (Geelse) jeugdverenigingen.
Voorbeeldig Geel: Foto’s uit de oude doos van Stad Geel.
Merci ma!: Foto’s en tekeningen in het kader van moederdag.
Kleur de kerk: Kunstwerken en tekeningen.

Welk ontwerp maak jij? Wij kijken er alvast naar uit!