Swa Van Dael exclusive art keert terug naar Geel

U bent hier

Het atelier en de tentoongestelde werken van Swa Van Dael kan je voortaan terugvinden in de Geelse Nieuwstraat.

Swa Van Dael

Swa Van Dael (68) is een fulltime kunstenaar met een uitgesproken stijl. “Het heeft 20 jaar geduurd voor ik mijn eigen stijl heb ontwikkeld. Ik heb vroeger academie gevolgd maar hier golden veel richtlijnen waar ik me niet in kon terugvinden. In 1999 heb ik dan ook besloten om volledig mijn eigen ding te gaan doen. Tot hiertoe blijkt dat een succes te zijn”, zegt Swa.

Uitgesproken stijl

Swa heeft een heel uitgesproken stijl die een beetje omschreven kan worden als een wereld met veel fantasie, felle kleuren en een groot contrast. Hij observeert dingen uit de werkelijkheid en laat deze in combinatie met eigen fantasie terugkomen met humor, vrolijkheid maar ook zeker met kritiek op de dingen die vandaag de dag gebeuren.

Kunst met service

Ben je nog niet helemaal overtuigd van een werk? Geen probleem! “Als mensen nog twijfelen breng ik de werken tot bij hun thuis. Ze blijven daar dan 14 dagen hangen zodat ze kunnen beslissen of ze het al dan niet willen”, zegt Swa.

Kunst in Geel

“Ik heb in Geel al enkele leuke dingen mogen doen. Voor de coronacrisis was ik net met een project gestart in een rusthuis in Geel. Samen met enkele bewoners van Wedbos heb ik 10 kleine schilderijen gemaakt. Deze zijn later tentoongesteld in cultuurcentrum De Werft. Ik vond dit zo’n leuk project dat ik al toegezegd heb voor volgend jaar”. Ook bij  Garage Verellen op de Antwerpseweg kan je enkele prachtige werken van de kunstenaar bewonderen. Tijdens de opendeurdagen kunnen de bezoekers Swa hier live aan het werk zien.

De creaties van Swa zijn regelmatig terug te vinden in ziekenhuizen en rusthuizen. “De kleuren in mijn werken geven hoop en weerspiegelen levendigheid.”, aldus Swa. 

 

Nieuwstraat 53
+32 493 45 71 41
info@swavandael.be