Geelse braderij verwelkomt opnieuw start-ups

U bent hier

Om jong en creatief ondernemerschap in het centrum te stimuleren, werden er op de Geelse braderij ook dit jaar extra standplaatsen voorzien. Nieuwe of bestaande handelszaken konden hier gebruik van maken om een nieuw publiek te lokken. Voor starters kan dit een uitgelezen kans zijn. Tijdens de braderij kan een concept intensief getest worden en dat is een zeer interessante manier voor een ondernemer om het aanbod te toetsen en bij te sturen. Uiteindelijk grepen drie start-ups hun kans.

Jack'Y Statement - Tweedehands gepimpte jeansjassen

Jack'Y Statement is een kledinglijn dat zijn basis vond in tweedehands en gerecycleerde jeansjackets. De jackets worden met de hand ge-restyled tot 100 % unieke stuks. Zo zijn bijvoorbeeld de binnenkant van de kraag, zakken of mouwboorden bewerkt met verschillende kleuren bandana's, allemaal met de hand bevestigd. Een stoer effect verzekerd! De statements worden met de hand op de jackets geschilderd en van elk jacket bestaat er maar één exemplaar. De belangrijkste boodschap: Samenhorigheid in een wereld waarin we onszelf moeten durven zijn. Een jacket van Jack'Y Statement is origineel, uniek, handgemaakt en gerecycleerd.

The Big C. Coffee - Koffiestand

The Big C. gelooft dat na een radicale levensveranderende gebeurtenis jongeren aangemoedigd kunnen worden door het verhaal van anderen om op die manier hun eigen veerkracht terug te vinden. The Big C. verbindt en inspireert jonge mensen die getroffen zijn door kanker of een chronisce ziekte. Stefanie, de oprichter, deelt haar verhaal met de wereld om anderen te inspireren. Ze wil een rolmodel zijn en samen een nieuw, positiever verhaal schrijven over het leven na kanker. Een verhaal dat gaat over empowerment, persoonlijk leiderschap, liefde en dromen weer tot realiteit maken. Het doel is om koffiehoeken over de hele wereld te openen en een succesvol sociaal merk met impact uit te bouwen.

Virtual Secret - Virtual reality 

Bij Virtual Secret kan je rerecht voor Virtual Reality Escape Room of VR Arcade. Virtual Secret onderscheidt zich door het aanbieden van ijzersterke Virtual Reality Escape Rooms. Net zoals bij een traditionele escape room moet je samenwerken om binnen de 60 minuten te ontsnappen. 

Bonus voor meest opmerkelijke idee

De handelaarsvereniging wil hiermee de ondernemerszin aanwakkeren, maar ook het aanbod tijdens de braderij uitbreiden. Het meest creatieve concept werd beloond met een geldsom van 750 euro. Uiteindelijk werd het concept van Jack'Y Statement gekroond tot winnaar.