Belangrijke boodschap van de Sint

U bent hier

Sinds 2016 organiseert vzw Geel Centrum in samenwerking met de stad jaarlijks de intrede van de Sint. Door de coronamaatregelen kan er dit jaar helaas geen grootschalig evenement plaatsvinden. Als alternatief voorzien de stad en Geel Centrum coronaveilige activiteiten die je in de eigen bubbel kan doen om de aankomst van Sinterklaas en zijn helpers te vieren.

Om Sinterklaas toch op een gepaste manier te verwelkomen, zorgen de stad en Geel Centrum voor kleinschalige, coronaveilige activiteiten zoals een zoek- en kleurwedstrijd in de Geelse winkelstraten. De Sint en één van zijn pieten spraken de kinderen toe in een videoboodschap! Bekijk onderstaande video en ontdek welke belangrijke boodschap de Sint bracht.

 

Zoek de winkelpietjes

Er zitten 19 zwarte pieten met een letter verstopt in de etalages van de Geelse centrumhandelaars. Opgelet: nummertje 8 op het plannetje valt weg! In deze etalage zit geen zwarte piet verstopt. Heb je alle letters gevonden tijdens de zoektocht? Vul ze in op het antwoordformulier en vorm de titel van een bekend Sinterklaaslied. Vergeet niet om ook jouw gegevens in te vullen. Drop het antwoordformulier ten laatste op 6 december 2020 in de brievenbus (grote Sinterklaasmijter) voor het gebouw van Toerisme Geel op de Markt en maak kans op een leuke prijs! Download hier alvast het plannetje en het antwoordformulier om aan de slag te gaan.

 

Kleur en win

Kleur de tekening van de Sint en zijn pieten op het Geelse marktplein in, drop ze ten laatste op 6 december 2020 in de brievenbus (grote Sinterklaasmijter) voor het gebouw van Toerisme Geel op de Markt en maak kans op een leuke prijsHeb je de tekening nog niet ontvangen? Dan kan je ze hier downloaden!

Zoek de stoel

Door de verstrengde coronamaatregelen van 2 november zal de opdracht 'Zoek de stoel' helaas niet meer doorgaan. Ook de pieten die normaal gezien in het centrum zouden rondlopen om tips en raad te geven, zullen niet aanwezig zijn.