Zes weken lang wintersfeer met Geel Wintert!

U bent hier

 

Grootste kersthappening van de Kempen van start

De Geelse Markt is voor het tweede jaar op rij het toneel van de grootste kersthappening van de Kempen. Met een schaatsbaan, een in- en outdoor winterbar, talrijke eet- en shopstandjes én een authentiek reuzenrad, kan iedereen zes weken lang – van 30 november tot 6 januari - genieten van winterpret. Het belooft een onvergetelijk spektakel te worden voor jong en oud!

Schaatsen in openlucht

Op 30 november zal de Geelse schepen van Economie Pieter Verhesen de sterrenhemel op de Markt aansteken. Op de Markt is er livemuziek, om het feest extra klank bij te zetten. De opening vormt het startschot van zes weken winterpret in het hartje van Geel. De  organisatie van Geel Wintert!, Stad Geel en de Geelse handelaars spaarden kosten noch moeite om van Geel de gezelligste winterstad van de Kempen te maken.

Net als vorig jaar krijgt de schaatsbaan een centrale rol in dit winters feest. Hier kan jong en oud zich uitleven in de winterse buitenlucht. Er kunnen schaatsen en schaatshulpjes gehuurd worden aan de piste. Vanuit de winterbar kunnen toeschouwers gniffelen om uitschuivers op het ijs en zich verwarmen aan drankjes.

Doorgang naar de horecazaken

Ook buiten kan je je in de winterbar laven aan typische kerstmarktdrankjes. Nieuw dit jaar is de extra animatie, van donderdag tot en met zondag, met live DJ's en muzikanten. De reuzengrill en snackstandjes in de chalets bieden je een snelle hap. Laat het duidelijk zijn: voor een après-skiparty heb je de komende weekends rendez-vous op de Markt in Geel! Ook vanop de terrassen kan je meegenieten van de wintersfeer.

Het winters tafereel kreeg ook een gloednieuwe kerststal mee. Toerisme Geel bouwde deze in samenwerking met de opleidingen Houtbewerking en Dierenzorg van scholengemeenschap Kogeka. De diervriendelijke stal is met authentieke materialen opgetrokken, en voor de dieren zijn er tal van maatregelen genomen om ze in alle comfort te stallen.

Win een rit op het reuzenrad!

Maar de blikvanger van dit jaar is zonder enige twijfel het Big Eli Wheel, een nostalgisch reuzenrad uit 1937! Het rad is zo'n 20 meter hoog, en biedt een feeëriek uitzicht over Geel. De Geelse handelaarsvereniging Geel Centrum en het Horecaplatform van de Markt deden hun duit in het zakje om het rad naar de Markt te brengen. Shoppers die van 15 tot 31 december hun inkopen in Geel Centrum doen, krijgen bij een aankoop vanaf € 10,00 een kraslotje. Heb je geluk? Dan mag je een gratis ritje maken op het reuzenrad. Er zijn maar liefst 2000 ritjes te winnen!

Kleur jouw eindejaarsperiode dit jaar goudgeel, en zak af naar de grootste en gezelligste wintermarkt van de Kempen. Geniet met het hele gezin van schaatsen, shoppen, een lekkere hap of een gezellig winterterras. Geel heeft dit jaar alles in huis om jouw eindejaarsperiode een schitterende glans te geven!

Geel Wintert! is van maandag tot donderdag open vanaf 14 tot 21 uur en van vrijdag tot zondag van 14 tot 23 uur. Op 24 december en 31 december wordt er uitzonderlijk vroeger gesloten.  Via de Facebookpagina zijn er interessante kortingspakketjes verkrijgbaar voor de activiteiten. Meer informatie over Geel Wintert! vind je op www.geelwintert.be.

Niet te missen data!

Vrijdag 30/11 Opening van Geel Wintert! Met livemuziek

Zaterdag 01/12 Après-Skiparty met Die Gipfel Freunden

Zondag 02/12 Familiedag met animatie op het ijs

Zondag 23/12 en 6/1 Salsa Matinée - vanaf 17u - met DJ Pablo en El Patron (verwarmde tent van de Winterbar)

 

Zondag 16/12 EXTRA zondagopening van Geelse winkels (13u-18u)

Zondag 23/12 EXTRA zondagopening van Geelse winkels (13u-18u)

Zondag 30/12 EXTRA zondagopening van Geelse winkels (13u-18u)

 

Zaterdag 15/12 Kerstmarkt op de Havermarkt met Kerstmusical en bezoek St. Amandstoren (14u-23u)

Zondag 16/12  Kerstmarkt op de Havermarkt met Kerstmusical en bezoek St. Amandstoren (14u-19u)

Zaterdag 15/12 Tractor Kerst Run (start trappertjes 18u40 en grote tractorparade 19u00)

Zondag 23/12 Santa Run in Geel (start om 13u30)

 

Vrijdag 14/12 - woensdag 26/12  Kerststallententoonstelling, Markt 33, Geel (13u-20u)