Yarne Luyten opent muziekwinkel op de Pas

U bent hier

Heb je altijd al gitaar of piano willen leren spelen? Dat kan sinds kort op de Pas, in het centrum van Geel. Hier opende Gelenaar Yarne Luyten onlangs een muziekwinkel – Luyten Yarne Music. Naast het aanbieden van lessen verkoopt Yarne hier onder andere ook muziekinstrumenten en partituren. Je maakt best wel vooraf een afspraak omdat Yarne de winkel buiten zijn werkuren in bijberoep openhoudt.

Een uit de hand gelopen hobby

Yarne, die in hoofdberoep assistent-boekhouder is, speelt al sinds kinds af aan gitaar. Na in Mol gitaarlessen te hebben gevolgd en zijn diploma te hebben behaald, is hij er zelf ook lessen beginnen te geven. “Ik heb 2 jaar lang gitaarlessen gegeven in Mol en dat vond ik fantastisch. Toen de zaak waar ik dat deed ermee stopte, vond ik dat dan ook heel jammer,” vertelt hij. Yarne bleef echter niet bij de pakken zitten en is vervolgens lessen beginnen te geven aan familieleden. Omdat er ook van buiten zijn familie steeds meer vraag achter muzieklessen kwam, besloot hij in bijberoep een zaak op te starten.

Al snel ging Yarne op zoek naar een gepast pand voor zijn zaak. “Waarom Geel? Dat was een logische keuze omdat ik hier zelf woon en mijn cliënteel hier ook vandaan komt. Daarbuiten vind ik Geel  een gezellige stad en heeft de Pas, waar mijn zaak gelegen is, een zeer goede ligging.”

Muzieklessen, instrumenten en meer

Zelf geeft Yarne klassieke gitaar-, basgitaar-, elektrische gitaar-, en ukelele lessen, maar er komt  regelmatig ook iemand pianolessen geven. “Mijn hoofddoel is om muzieklessen te geven, maar omdat klanten regelmatig de vraag stelden of ze ook hun instrument bij mij konden kopen, besloot ik een winkeltje aan de zaak te breien. Hier vind je onder andere muziekinstrumenten, partituren en muziekboxen.”

Daarbuiten zorgt Luyten Yarne Music ook voor het onderhoud van muziekinstrumenten en komt er binnenkort ook een online shop op de website.

Zomerse muziek- en sportkampen

In de zomer organiseert Yarne zomerkampen voor jong en oud. Er worden dan in het centrum van Geel stadsspellen gespeeld waar sport en muziek in verwerkt worden. “Mensen kunnen dan ook initiatielessen volgen om wat gitaar, ukelele of piano te leren spelen. Dit is een leuke manier om geïnteresseerden te laten proeven van wat muziek juist is. Als ze de smaak te pakken krijgen, kunnen ze eventueel ook altijd les komen volgen”, vertelt Yarne enthousiast.

Wil jij ook gitaar of piano leren spelen? Neem dan een afspraak bij Luyten Yarne Music.
 

Openingsuren: Op afspraak
Luyten Yarne Music: Pas 157A, Geel
Tel.: 0492 82 23 63
Website: https://www.luytenyarnemusic.be
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100066571101145