Werkzaamheden parking Nieuwstraat

U bent hier

(foto Stad Geel)

Zorgeloos parkeren en aangenaam vertoeven

Onlangs centrumparking Nieuwstraat nog gebruikt? Dan zijn de werkzaamheden aan het brouwhuis je wellicht opgevallen. De werken kaderen in de vernieuwingsplannen voor parking Nieuwstraat. De komende maanden neemt een aannemer zowel de ondergrond van de centrumparking als de ruimte rond het brouwhuis onder handen. Het doel: van parking Nieuwstraat een plaats maken waar het zowel aangenaam parkeren als vertoeven is.

Fase 1: brouwhuis

Begin februari startte de aannemer met de eerste fase van de werken. Tijdens deze fase krijgt het brouwhuis een gezellig pleintje en een verharde openbare klinkerparking die afgebakend wordt met een haag. Daarnaast worden ook de parkeerplaatsen aan de kant van het dagcentrum aangepakt. De werken nemen twintig procent van de bestaande parkeerplaatsen in. Het einde van de werken is gepland op 31 maart.

Fase 2: centrumparking

Na Palmenmarkt, op 13 april, hervat de aannemer de werken en neemt hij de rest van de parking onder handen met dolomiet. De straten krijgen een asfaltlaag. De planning is zo gemaakt dat de helft van de parkeerplaatsen tijdens de werken beschikbaar blijven voor het publiek. De toegangen langs Kollegestraat en Nieuwstraat zijn afwisselend afgesloten. Tijdens de asfaltwerken is de parking twee dagen niet toegankelijk. De juiste timing hiervoor is afhankelijk van de weersomstandigheden. Voetgangers en fietsers hebben steeds doorgang tussen Nieuwstraat en Kollegestraat.

Veilig en toegankelijk voor iedereen

Zowel automobilisten, trage weggebruikers als groenliefhebbers komen aan hun trekken in de vernieuwde parking Nieuwstraat. Het aantal parkeerplaatsen blijft hetzelfde. De stroken tussen en rond de parkeerplaatsen krijgen een groene opvulling. De trage weg die aan Nieuwstraat begint en richting Kollegestraat loopt, blijft behouden. Aan deze trage weg komt een vertakking naar het brouwhuis met een verhoging. De verhoging is veiliger voor de trage weggebruikers en werkt verkeersremmend. Ook de doorgang naar de Postpaddekes blijft. Van het brouwhuis naar de Postpaddekes kan je veilig wandelen en fietsen over een nieuwe trage weg. Aan het brouwhuis parkeer je je fiets in een nieuwe fietsenstalling. Om plassen te vermijden, legt de stad tevens riolering aan.