Verpakkingsvrije winkel De Goedzak trekt in bij 't Geels Gazetteke

U bent hier

Tot voor kort kon je zero waste winkel De Goedzak in de Bloemfabriek terugvinden, maar begin januari trok deze pop-up in bij dagbladhandel 't Geels Gazetteke in de Nieuwstraat. Uitbaatster Iris Verellen vertelt: “Babs van Roos Met Witte Stippen en ik hadden in de Bloemfabriek een prachtige locatie, maar deze bleek in de winter heel moeilijk te verwarmen. Dat 't Geels Gazetteke een ruimte ter beschikking stelde voor tijdelijke winkels kwam dus net op het juiste moment”.

Pop-up winkel

Met als doel om de impact van plastiek op het milieu tegen te gaan, besloot Iris vorig jaar verpakkingsvrije pop-up winkel De Goedzak te openen in de Bloemfabriek. “Zowel in Belgische grootsteden als in het buitenland worden rijst of kruiden vaak onverpakt verkocht. Dit is iets wat ik in de Kempen mistte”.

Sindskort baat Iris haar pop-up, samen met vier milieubewuste flexijobbers, uit op een andere locatie bij 't Geels Gazetteke. De Goedzak zal in de toekomst wel een vaste locatie krijgen. Roos Met Witte Stippen, een winkel die onder andere natuur- en diervriendelijke verzorgingsproducten verkoopt, is inmiddels in het centrum van Geel gevestigd en wordt momenteel gerenoveerd. Wanneer de renovatie af is, zal De Goedzak hier definitief haar intrek nemen.

Verpakkingvrije, lokale producten

Bij De Goedzak vind je een ruim assortiment ambachtelijke producten. Je kan er je potjes of bokaaltjes komen vullen met rijst en pasta, noten, ontbijtgranen, veganistische patisserie en nog veel meer gezonde producten.

“Bijna alle producten in de winkel hebben een verhaal. Zo wordt het meel van het brood bijvoorbeeld gemalen door een maalsteen die aangedreven wordt door water”, vertelt Iris enthousiast. “We kiezen ook zo veel mogelijk voor lokale, duurzame producten, zoals confituren van De Pompoenerie in Kasterlee of seizoensgebonden groentepakketten van Het Mosterdzaadje uit Mol. Koffiebonen komen misschien wel van ver, maar deze worden gebrand volgens de familietraditie van Huis Manendonckx dat ook in Geel gevestigd is”.

Ben je ook benieuwd naar wat De Goedzak allemaal te bieden heeft? Spring dan even binnen in hun pop-up winkel bij 't Geels Gazetteke!

Openingsuren:
Woensdag: 13u30 - 18u00
Vrijdag: 13u30u - 18u00
Zaterdag: 8u00 - 18u00
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten
Dinsdag: gesloten
Donderdag: gesloten

De Goedzak: Nieuwstraat 25, Geel (bij 't Geels Gazetteke) - Website: www.degoedzakgeel.be - Facebook: @DeGoedzakGeel