Vernieuwde winkel Patisserie Verlooy

U bent hier

Patisserie Verlooy kreeg een nieuw kleedje en dat mag gezien worden. In juni openden Kizzy en Jeroen voor de eerste keer de deuren van hun vernieuwde bakkerswinkel aan de Pas in Geel. Het resultaat is verfrissend modern en tegelijk warm. Je maakt een wandeling doorheen de winkel, langs de koekjes, chocolade, patisserie en broodproducten, tot aan de toog. Kiezen tussen al dat lekkers is makkelijker gemaakt… of net niet?

Volledige metamorfose

Op drie weken tijd is de winkel geheel gestript en opnieuw opgebouwd volgens een doordacht plan. “We werkten samen met Integral Interiors uit Eeklo”, vertelt zaakvoerster Kizzy Vanspringel.  “Het bureau is gespecialiseerd in winkelinrichting en hun ideeën waren echt wat we zochten.” Het plan deed direct hun ogen fonkelen. Ook achter de schermen zorgden de ontwerpers voor prettig, hygiënisch en ergonomisch werken. Als klant maak je een wandeling door de winkel, tot aan de toog. De inkomdeur is verplaatst naar de hoek van het pand. De oude deur bleef op zijn plek als uitgang. Superhandig, want wie met drie taarten en 30 pistolets buiten stapt, heeft een automatische schuifdeur voor zich.

Online verkoop

Al 8 jaar kan je in het weekend online bestellen bij Patisserie Verlooy. Jaar na jaar groeit de online verkoop. Het is ook heel eenvoudig. Wie op zaterdag, zondag of feestdagen zijn bestelling snel wil afhalen, kan tot 03u00 ’s nachts op de website bestellen. Je kiest het afhaaluur, betaalt je bestelling et voilà! De volgende ochtend hangen je broodjes klaar in de winkel.

De nieuwe winkelopbouw voorziet een lange rij kapstokjes, waar de bestellingen klaar hangen. Vanaf middernacht rollen de eerste bestellingen uit de printers van de bakkerij. De bakkers maken alles precies op maat en zorgen dat alles op het gewenste uur klaar is. De winkelmeisjes pakken elk uur de boodschappen in, vers uit de toog. Afhalen ging nog nooit zo vlot: er is geen kassa meer voor online bestellingen, want iedereen betaalt online. Het is dus letterlijk pick and go, klaar om je familie blij te maken met heerlijk vers ontbijt.

Jonge ondernemers

Een enthousiaste Kizzy spreekt met passie over hun bedrijf. Via haar man Jeroen, zoon van stichter Herwig, rolde ze in het ondernemersleven. Ze betreurt het geen moment. Toen haar schoonvader vijf jaar geleden zijn bakkersschort aan de haak wilde hangen, grepen Kizzy en Jeroen de kans met beide handen: ze namen de goed geoliede bakkerij over. In totaal zijn er negen vaste medewerkers, die al jarenlang meedraaien in de patisserie en de winkel. Dankzij hen blijft er – naast het runnen van een druk bedrijf – ook tijd voor het gezin. Naast de vaste krachten helpen zo’n 19 jobstudenten mee in de zaak.

Elke voormiddag bindt Kizzy de schort aan en helpt ze mee in de winkel. “Het contact met de klanten is heel fijn, en ook belangrijk om voeling te houden met wat nodig is.“

Slof met advocaat

Natuurlijk kan Patisserie Verlooy al jaren terugplooien op een sterke reputatie voor fijn gebak. Voor een verjaardagsfeest is de biscuit een echte aanrader: heel luchtig gebak met een laagje frambozen en slagroom in het midden en vers fruit er bovenop.

Ook de verschillende soorten chocomousse zijn gegeerd: zo vind je hier chocomousse met crème brûlée of een driekleurige mousse. Ook de sloffentaarten sieren de etalages en zijn er in talloze soorten. Die met advocaat en slagroom is een aanrader voor speciale gelegenheden. Maar ook met zurige rabarber en zoete aarbeienbavarois is een slof een speciale blikvanger op je feesttafel. Voor je ontbijt, je lunch of je feest: het gebak van Patisserie Verlooy is altijd een lekker idee!