Uitbaters Gio’s bar openen eerste foodsharing restaurant op Geelse Markt

U bent hier

 

Je plant een sfeervol etentje met vrienden of familie, maar je twijfelt tussen enkele gerechten op de kaart. Ken je het probleem? Geen nood! Bij Gio’s & Tavoli hoef je voortaan niet meer te kiezen. Ga voor gezelligheid, doe aan foodsharing.

Op 18 december 2014 openden Sarah Coppens en Michel Rinaldi de populaire gin- en wijnbar Gio’s op de Geelse Markt. “We dromen er al een tijdje van om samen een eigen zaak op te starten”, luidde het. Een schot in de roos zo blijkt, want zo’n twee jaar later is het alweer tijd voor iets nieuws of beter gezegd iets ‘extra’. Op vrijdag 14 oktober openden Sarah en Michel hun tweede zaak op de Markt, genaamd Gio’s & Tavoli.

Lekker eten om te delen

“Aangezien onze eerste zaak, Gio’s bar, pas tussen 19u en 21u echt op gang komt, speelden we met het idee om overdag iets aanvullends, maar toch origineels te doen met eten”, vertelt zaakvoerster Sarah Coppens. “Michel en ik gaan op onze vrije dag regelmatig iets eten in steden als Antwerpen, Brussel en Gent. Zo zijn we beland in een aantal zaken waar ze aan foodsharing doen. We vonden het zelf een leuk concept, aangezien we beiden vaak niet weten wat kiezen uit een uitgebreide menukaart. Waar we vroeger onze borden in de helft wel eens durfden te wisselen, is dit bij foodsharing niet meer nodig. Je kiest samen enkele kleine gerechtjes uit die in het midden van de tafel worden gezet, wat het delen vergemakkelijkt. In Geel was er tot voor kort nog geen enkele zaak die inspeelde op de trend van foodsharing, waardoor we al snel wisten welke richting we wilden uitgaan met Gio’s & Tavoli.”

“Weetje: de naam Gio's is afkomstig van de voornaam van Michels overleden vader, Giorgio. Tavoli is dan weer het Italiaans voor ‘tafels’, zeer toepasselijk voor het foodsharing concept.”
 

 Michel en Sarah in gin- en wijnbar Gio's.

Uitgebreide wereldkeuken

Nieuwkomer Gio’s en Tavoli bevindt zich vlak naast BNP Paribas Fortis op de Markt. In het pand was tot voor kort Noma’s Bistro gevestigd. “Bij Gio’s & Tavoli ontvangen we iedere liefhebber van de wereldkeuken en foodsharing met open armen”, gaat Sarah verder. “Bij ons kunnen mensen zowel terecht voor een lunchmenu met voor- en hoofdgerecht en koffie met versnapering, als voor een heerlijk avonddiner, bestaande uit aperofood, gedeelde koude voorgerechtjes, gedeelde warme hoofdgerechtjes en een nagerecht, goed voor enkele uren tafelgenot”, gaat Sarah verder.  “Daarnaast bieden we ook een uitgebreide drankkaart aan met onder meer een keuze uit zo’n vijftiental gin-tonics – onze specialisatie in Gio’s bar -, een huisaperitief, suggestiecocktails en een uitgebreide wijnkeuze, zorgvuldig geselecteerd door sommelier Max Broeckhuysen.”

Wisselwerking Gio’s & Tavoli en Gio’s bar

Foodsharing resto Gio’s & Tavoli en Gio’s bar vormen de perfecte combinatie voor een avondje uit. “Bedoeling is om een zeer goede synergie te creëren tussen onze twee zaken. Enerzijds zullen er een aantal personeelsleden op beide locaties te zien zijn. Daarnaast willen we klanten van Gio’s & Tavoli aanraden om na een heerlijk etentje de avond of nacht verder te zetten in onze gin- en wijnbar iets verderop. Onze bar is een groot succes. Hopelijk kunnen we dit positieve verhaal ook doortrekken naar ons restaurant. Alle middelen - gaande van een mooi interieur, een tof concept, kwalitatieve producten, tot een professionele en ervaren kok en aangenaam zaalpersoneel - zijn alvast aanwezig om er een succes van te maken”, besluit Sarah.

Zin om het foodsharing concept te komen ontdekken bij Gio’s & Tavoli en wil je zeker zijn van je plaats? Via de website kan je snel en eenvoudig reserveren. Breng een bezoek aan Gio’s & Tavoli, Markt 80a te Geel.