Uitbater café De Firma opent hamburgerbar ‘Eskobar’

U bent hier

 

Kwalitatieve hamburgers uit alle hoeken van de wereld

Heerlijke hamburgers uit verschillende windstreken, gecombineerd met een lekker suggestiebiertje, doet het idee je ook watertanden? Geen nood! Sinds kort kan je ervoor terecht bij Eskobar. Op 23 november vormden Bart Dierckx en zijn vrouw Kristin hun café De Firma om tot een unieke hamburgerzaak.

“Oorspronkelijk hadden we het idee om een tapaszaak te beginnen. Dat plan veranderde al snel toen we op fietsvakantie waren in Ierland’, vertelt Kristin. “In Ierland maken ze al lang kwalitatieve burgers. Toen we op een dag zaten te eten in een hoogstaande burgerbar, realiseerden we al snel hoeveel richtingen je kan uitgaan met hamburgers. Je kan er bij wijze van spreken eender welke topping tussenleggen. Aangezien we beiden supergraag op vakantie gaan en verzot zijn op de wereldkeuken, hebben we ervoor gekozen een burgerbar te openen. Niet zomaar een burgerbar, maar wel één met smaken van over de ganse wereld.”

Belgisch kwaliteitsvlees

Aan de hand van een gezellig interieur, kwaliteitsvol vlees en gerechten uit verschillende hoeken van de wereld wil Eskobar zich onderscheiden van de alledaagse fastfoodketens. “We dragen duurzaamheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Daarom hebben we lang gezocht naar de juiste leveranciers. Zo zijn we terecht gekomen bij een boer die Belgisch kwaliteitsvlees aanbiedt van dieren die opgroeien in een vrije, grasgroene omgeving wat het vlees een authentieke smaak geeft.”

Wereldsmaken

Ook over de kaart is goed nagedacht. “Bij ons heb je een ruime keuze aan hamburgers uit verschillende windstreken”, gaat Bart verder. “Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ‘The Godfather’, een Italiaanse burger met onder meer rundsvlees, buffelmozzarella, pesto en zongedroogde tomaten. Voor zij die houden van Mexicaans hebben we ‘El Mariachi’ in petto, een hamburger met o.a. guacamole, tomatensalsa en jalapenos. Ook een Indische of een klassieke ‘Eskoburger’ behoren tot het aanbod. Voor zij die liever iets anders eten, bieden we enkele andere hoofdgerechten aan, zoals Chili con carne, Thaise groene curry, fish and chips en een vegetarische seizoenssalade. Afsluiten kan met een heerlijk dessert.”

Lekkere suggestiebieren

Eskobar is niet enkel the place to be voor burgerfanaten, ook liefhebbers van speciaalbieren komen er aan hun trekken. “Tot voor kort baatte ik samen met een vriend op deze locatie café De Firma uit”, gaat Bart verder. “Op geregelde tijdstippen organiseerden we een zware bierenavond. De lijst lekkere, vaak onbekende Belgische bieren is eindeloos. Daarom hebben we in onze nieuwe zaak de kaart onder handen laten nemen door een bierkenner. Zo bieden we nu bij iedere burger een artisanaal, vaak minder bekend streekbiertje aan.”

Colombiaanse drugsbaron

Op ‘Eskobar’, de naam van de nieuwe zaak kwamen Kristin en Bart zo’n twee jaar geleden tijdens een reis naar Colombia. “We zijn beiden verzot op het land”, vertelt Kristin. “Escobar – met een c – is een beruchte Colombiaanse drugsbaron. Omwille van het bargegeven en het feit dat de naam goed bekt, hebben we onze zaak Eskobar – met een k - gedoopt. Het snorretje in ons logo is een verwijzing naar de Colombiaan. We hebben onze zaak zo gezellig mogelijk ingericht. Klanten kunnen bij ons eten aan de toog of aan aparte tafeltjes. Bij ons hoef je geen drie uur aan tafel te blijven zitten, maar je moet ok niet onmiddellijk vertrekken na het eten. Praat gerust nog even na bij een lekker drankje. Ook reserveren is niet verplicht.”

Breng een bezoek aan Eskobar, Stationsstraat 159 te Geel. Bekijk ook de website en Facebook-pagina.