Twee jaar Gio's & Tavoli: sharing is caring op de Geelse Markt

U bent hier

Gio’s & Tavoli is jarig! Twee jaar geleden opende Michel Rinaldi het foodsharingrestaurant op de Geelse Markt. Vanuit de hele Kempen komen mensen het verrassende concept ontdekken. De jonge, dynamische ploeg staat klaar om elke gast een onvergetelijke avond te bezorgen.

De Geelse Markt is vandaag een prima trekpleister als je een hapje wil gaan eten. De keuze aan restaurants - met uiteenlopende concepten - is groot. Eén ervan is Gio’s & Tavoli, waar foodsharing de boventoon viert. De gerechten worden op tafel gebracht, en tafelgenoten genieten samen van de kleurrijke en wereldse bordjes. Michel ontdekte dit concept in grotere steden en besloot twee jaar geleden om dit ook in de Kempen te introduceren. “Foodsharing zorgt ervoor dat er altijd iets te beleven is aan tafel. Er staat altijd wel een bordje op tafel, en dat geeft dynamiek”, vertelt Michel.

Met succes, zo blijkt twee jaar later. Het restaurant is intussen uitgegroeid tot een gevestigde waarde op de Markt. De zaak is hip en trendy met een jonge crew, zowel in de keuken als in de bediening. En dit geeft toffe vibes. “Tom, onze nieuwe kok, is achttien. Zijn sous-chef Andreas is negentien. Hun jeugdig enthousiasme en creativiteit proef je in de gerechten. Klanten zijn echt verrast als ze horen hoe jong ze zijn”, zegt Michel. Ze krijgen dan ook alle ruimte en vrijheid om te experimenteren en gerechten te ontwikkelen. Maar de zaakvoerder proeft en geeft telkens zijn zegen. De keuken is heel toegankelijk en vers, met zo veel mogelijk producten vanuit de streek.

Aanvankelijk startte Gio’s & Tavoli als tandem met Gio’s Bar. Intussen staan beide zaken volledig los van elkaar. Aan het concept zelf of de inrichting van het restaurant is weinig gesleuteld. “Het verhaal klopte vanaf dag 1 als een bus”. Er komt een vast cliënteel over de vloer, maar dagelijks komen er ook nieuwe gezichten.

De Thai beef is een topper en intussen ook een klassieker in het restaurant. De kruidige marinade bracht al heel wat gasten in vervoering. Het recept blijft dan ook achter slot en grendel. Maar sharen zit in het DNA van Gio’s & Tavoli. Daarom delen Michel en chef Tom graag een lekker receptje. Geen koksmuts in huis? Bij Gio’s & Tavoli kan je van woensdag- tot en met zondagavond terecht, en van woensdag tot en met vrijdag voor een verrassende lunch.

Een receptje van de kok: rode poon met zuiderse groenten en kreeftensaus

Ingrediënten voor 2 personen:

  •  1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 venkel
  • (Verse) tagliatelle
  • Verse Provençaalse kruiden
  • Paprikapoeder
  • 2 stukken rode poon
  • Dille of afilla cress ter afwerking
  • Kreeftenbisque

Bereiding:

Snijd de courgette, aubergine, venkel in blokjes. Bak de groenten in een ruime pan, in een beetje olijfolie. Kruid het geheel met peper, zout, paprika en Provençaalse kruiden.

Kook de verse tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de kreeftenbisque met de tagliatelle.

Bak de rode poon rustig aan in een pan met olijfolie. Gaar de moten verder in de oven op 180°C gedurende 2 minuten.

Schik de groenten in een streep op een bord. Schik de tagliatelle naast de groenten. Leg de rode poon op de groenten en de pasta. Werk af met enkele verse plukjes dille of afilla cress.

Voor de kreeftenbisque: Bak de schalen en resten van kreeften aan in een voorverwarmde oven (200°C) met tomatenpuree en groentebouillon. Doe de resten na 20 minuten in een grote kookpot. Overgiet met 1 glas cognac en flambeer (vergeet je dampkap niet af te zetten!). Blus het geheel met een geut witte wijn en zet het geheel onder water. Laat alles inkoken. Zeef het geheel en breng op smaak met peper en zout.

Smakelijk!