't Kleyne Huis voor perfect interieur

U bent hier

Met een realistisch budget grootse dingen doen in jouw interieur: dit wil 't Kleyne Huis voor je doen. Zaakvoerder Klaartje Ceelen doet het plaatje kloppen in huis, met het juiste accent op de juiste plaats. Tijd voor een pop-up in hartje Geel, dacht ze. Hier wil ze tonen wat ze doet en kan ze haar enthousiasme over inrichting laten afstralen op anderen.

Make-over

Al 15 jaar is Klaartje actief als schilder-decorateur. Toen ze begon met schilderen, in een mannenwereld, nam haar stijlgevoel vaak de bovenhand. “De mensen kozen voor die kleur, zei een collega. Ja maar, dacht ik dan, past dit wel bij de gordijnen? En bij de tapijten?”, vertelt Klaartje. En zo startte ze met haar klanten te adviseren over elk facet van de inrichting.

“Ik zoek klanten met lef”, vertelt Klaartje, “maar uiteraard ontwerp ik een interieur dat bij de klant past. Er is niet echt een Klaartje-signatuur in mijn projecten.” Aan de hand van een gesprek, moodboards en een budget werkt Klaartje een volledige make-over uit van je huis. “Het ontwerp moet aansluiten bij jouw manier van leven en jouw smaak. Krijg ik een ‘go’? Dan begint het echte werk!”

Familiestuk

“Ik begin met alle materialen bij mij thuis te verzamelen. Langs verschillende kanalen zoek ik elk detail voor je uit en leg ik het bij elkaar. Pas als de volledige puzzel klopt, ben ik tevreden.” Wat dan volgt, zou zo uit een TV-programma geknipt kunnen zijn. Klaartje belt haar klanten op en zij maken zich uit de voeten. Ze vult de vrachtwagen met gordijnen, tapijten, meubeltjes, objecten, verlichtingsarmaturen. Daarna begint de metamorfose. En als de eigenaars thuiskomen? “Dan komen de tranen van geluk. Steevast!”, glundert Klaartje.

Klaartje probeert dingen uit te zoeken die er chic en stijlvol uitzien maar niet per sé veel geld kosten. Soms is het een kwestie van iets op de juiste plek te zetten. Het geheel moet gewoon kloppen. Een erfstuk kan een bijzondere plek innemen in huis. “Ik heb ooit bij een jonge vrouw een oude soepterrine van haar oma geïntegreerd in het interieur. Toen ik haar een familiestuk vroeg, haalde ze het ding boven. Oud op het eerste zicht, maar van bijzondere waarde voor haar.” Toen heeft Klaartje dit goud gespoten en er een mooie plant in gezet. Nu staat het als pronkstuk op haar keukeneiland.

Haar partner is schrijnwerker en maakt meubels op maat. Een ronde tafel in eik die net niet te vinden is in de winkel? Deze maken we zelf!

Sofa Host

't Kleyne Huis staat niet voor een uitgesproken stijl: het moet de stijl van de klant zijn. Maar wat wel haar inrichtingen typeert, is de balans in materialen. “Ik wil niet overal dezelfde houtsoort gebruiken, maar deze wel laten terugkomen in de gang, in de keuken. Of een evenwicht creëren tussen zachte stoffen met de hardheid van marmer. Als je door de kamers loopt, moet je voelen dat alles doorloopt en samen hoort”. Dat toont ze met klasse in haar pop-up.

Ook prominent in haar winkel is het grote, uitnodigende hoeksalon. Met trots vertelt ze over Sofa Host, een uniek concept dat ze naar Geel haalt. “Deze zetel in stof is een echte ontdekking voor mij. De stof is buitengewoon sterk en is getest op 34 soorten vlekken: van rode wijn tot ketchup en hondenpoten. Mensen met huisdieren of jonge kinderen durven vaak geen stoffen zetel te kopen. En doen bijgevolg maar verder met de oude, doorgezakte bank. Sofa Host biedt voor hen een oplossing. Het is een kwalitatief goede zetel voor een heel dankbare prijs. Er zit amper marketing achter het merk, omdat je de zetel enkel kan testen bij mensen thuis. Een host dus”, vertelt Klaartje. ”Eerst dacht ik: too good to be true. Dus ik spoot mijn bus ketchup leeg op de bank en ging met een bang hartje slapen. Ik geloofde het amper, maar met een natte doek kreeg ik de volgende ochtend alles schoon.”

In pop-up 't Kleyne Huis laat je je moeiteloos enthousiasmeren door Klaartje. De winkel is uitnodigend ingericht, en een plezier om te bezoeken. Je kan de projecten van Klaartje ook volgen op de sociale media van 't Kleyne Huis.