Studio Talpa opent opvallende pop-up met opgezette dieren in de Nieuwstraat

U bent hier

Nog tot 31 december vind je in de Geelse Nieuwstraat een unieke pop-up winkel: Studio Talpa stelt hier zijn talrijke creaties tentoon. Je vindt er opgezette vogels en zoogdieren, maar ook kleurrijke vlinders en andere naturalia. Als je op zoek bent naar een uniek eindejaarscadeau komt deze pop-up winkel dus als gegoten.

Taxidermie

An Lauwers, die afkomstig is uit Mol, startte in 2017 een atelier als taxidermist. “Als kind wilde ik graag chirurg worden, maar dat is er niet van gekomen. De interesse voor chirurgie is wel altijd gebleven en taxidermie leunt daar in zekere zin bij aan”, vertelt ze.

De vaste werkruimte van Studio Talpa bevindt zich in Mol. Je vindt er ook een kleine toonruimte die op afspraak bezocht kan worden. Met de eindejaarsperiode in zicht besloot An haar creaties ook in een tijdelijk winkeltje in Geel te etaleren. In dit winkeltje staat een werktafel waar je An aan het werk kan zien. Taxidermie is een arbeidsintensieve stiel die je niet van de ene dag op de andere leert. “Er bestaat in België geen volwaardige opleiding voor wat ik doe. Ik volgde wel een aantal workshops in Nederland, maar uiteindelijk moet je er zelf veel mee bezig zijn en vooral ook veel oefenen”, klinkt het.

Opgezette dieren en andere naturalia

Je vindt in de Geelse pop-up winkel talrijke kaders en stolpen met prachtige vlinders en insecten. Maar ook opgezette dieren, zeesterren, schelpen en ballonvisjes worden hier rijkelijk vertegenwoordigd. “Naast het verkopen van wat er in de winkel staat, werk ik ook in opdracht van klanten. De bestellingen die ik binnenkrijg zijn afhankelijk van de smaak en het budget van de klant, maar er wordt ook rekening gehouden met de kleuren van het interieur.”

Natuurlijke dood

An vertelt dat de dieren van bij kwekers en particulieren komen waar ze een natuurlijke dood zijn gestorven. “Dit vind ik zeer belangrijk omdat ik dieren liever levend zie dan dood. Ze worden hier met veel liefde en zorg geprepareerd. Het gebeurt soms ook dat mensen hun overleden huisdier willen opzetten, daar kunnen ze bij Studio Talpa ook voor terecht.”

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau? Ga dan zeker eens langs bij Studio Talpa. Bestellingen en cadeaubons kunnen later ook ingewisseld worden in de toonzaal in Mol.

Openingsuren pop-up winkel:
Dinsdag: 10u - 18u
Woensdag: 10u - 18u
Donderdag: 10u - 18u
Vrijdag: 10u - 18u
Zaterdag: 10u - 18u
Zondag 12, 19 en 26 december: 10u - 18u

Pop-up: Nieuwstraat 32, Geel - Atelier: Brandstraat 129, Mol - Telefoon: 0495 14 84 94 -  Website: www.studiotalpa.com