Studenten zakken af naar Markt voor openluchtcantus

U bent hier

 

Student Evelien Derickx: “Rustig persoon, Bourgondiër, sportieveling en/of party animal? Geel heeft voor iedereen wat te bieden”

Op woensdag 11 mei verzamelen honderden studenten op de Markt om daar deel te nemen aan een reuze openluchtcantus. Geel mag dan niet meteen de grootste studentenstad van Vlaanderen zijn, de populariteit neemt alsmaar toe. Maar waarom is het zo aangenaam vertoeven in onze stad? Wij vroegen het aan Evelien Derickx (21). Zij studeert sociaal werk en is zedenmeesteres van de studentenvereniging Limburgia.

Wat is er zo leuk aan studeren in Geel?

Geel beschikt over slechts één campus, waardoor iedereen elkaar op één of andere manier kent. Op Thomas More wordt er een brede waaier aan opleidingen aangeboden wat het mogelijk maakt snel studenten te leren kennen met uiteenlopende interesses. Onder de studenten hangt er ook een losse en gezellige sfeer. Dit maakt het heel makkelijk om nieuwe mensen te leren kennen.

Bovendien krijgen studenten hier ook de kans om te studeren in het buitenland of om op buitenlandse stage te gaan. Ga je niet naar het buitenland dan kan je nog altijd verschillende Erasmusstudenten ontmoeten. Erasmusstudenten van over heel de wereld trekken naar Geel om hier een semester te studeren.

Wat zijn de voordelen van studeren in Geel?

Eén van de grootste voordelen van studeren in Geel is dat alles niet ver van elkaar verwijderd is. Alles ligt binnen handbereik met de fiets, wat ideaal is voor een student. Daarnaast is ook de bereikbaarheid van Geel met het openbaar vervoer top. Ikzelf heb bijvoorbeeld een rechtstreekse verbinding naar Hamont en dat zowel met de bus als de trein.

Is er genoeg te doen voor studenten in de stad?

Als student in Geel verveel je je bijna nooit. Haast iedere dag valt er wel iets te beleven. Elke donderdag vindt er ook standaard een fuif plaats. De studentenverenigingen spenderen veel tijd aan het organiseren van activiteiten, feestjes en uitstapjes. Deze verenigingen hebben ook aandacht voor cultuur- en sportactiviteiten.

Welke raad zou je geven aan mensen die eraan twijfelen om te studeren in Geel?

Geel is zeer gezellig en dat zowel als stad als wat inwoners betreft. Geel heeft alles wat je als student nodig hebt. De stad biedt de ideale mix tussen drukte (cafés, winkels) en kalmte (een zitplekje tussen de velden, het stadspark).

Op de markt in Geel zijn er heel wat drank- en eetgelegenheden, alsook hippe koffiezaken. Om je vrije tijd te spenderen zijn er oneindig veel opties: je kan baantjes trekken in het stedelijk zwembad, een film gaan spotten in de cinema, kuieren door de winkelstraten, tot rust komen in het groene stadspark, een boek uitlenen in de bib, spieren kweken in één van de fitnesszaken of genieten van een heerlijk hapje of drankje in de talrijke cafés en brasseries. Bovendien kan je bij de studentenvoorzieningen een sportkaart kopen tegen een spotprijsje waarmee je gratis kan bewegen. Studio Geel denkt ook aan studenten door hen korting aan te bieden op een filmticket.

Wat is je favoriete plek in Geel?

Ik heb er zodanig veel, waardoor het moeilijk is om er één favoriete plek uit te kiezen. Waar ik graag ben hangt meestal af van mijn stemming. Het ene moment ben ik liever onder de mensen en verkies ik een studentencafé. Het andere moment wil ik graag tot rust komen en wandel ik tot ik een rustig plekje vind om te zitten. Natuurlijk ben ik ook heel graag op kot en dat komt zeker ook door mijn toffe kotgenoten.

Wil je graag naar de openluchtcantus komen? Zak dan op woensdag 11 mei af naar de Geelse Markt. De ‘deuren’ gaan open om 18u30. De cantus start om 19u. Voorverkoop beschikbaar op Thomas More campus Geel. Geen fan van een cantus, maar wil je wel een feestje bouwen? Dan ben je nog altijd van harte welkom op de afterparty in De Waai.

Nu nog hopen op goed weer!