Smooth/Sinners: een origineel concept in het centrum van Geel

U bent hier

In de Geelse Stationsstraat vind je Smooth en Sinners, twee originele concepten onder één dak. Smooth specialiseert zich in het graveren van houten accessoires en heeft ook een hippe kledinglijn. Bij Sinners vind je dan weer een barbier, tatoeëerder en piercer. “Beide zaken zijn ondertussen één geworden, maar toch blijft het ook iets aparts,” vertelt Dimi Moreels, medestichter van Smooth en Sinners. “We willen een fris en vernieuwend merk zijn dat breekt met standaarden”.

Smooth: Houtgravures en kledinglijn

Smooth ontstond zes jaar geleden uit een afstudeerproject waarbij Dimi en medeoprichter Kristof Van Thielen, die samen aan de UCLL studeerden, de opdracht kregen om een bedrijfje op te richten. Het duo creëerde toen “The Pallet” – een unieke portefeuille gemaakt uit bamboe waar iets op gegraveerd kan worden. “We hebben met dit project meegedaan aan de Hyundai Brilliant Young Entrepreneurs Award, die we ook hebben gewonnen. Als prijs kregen we een geldsom om onze zaak effectief op te starten. Die sprong hebben we dan gewaagd en zo ontstond Smooth,” vertelt Dimi.

Al snel kwam er een tweede product bij in het aanbod van Smooth: houten smartphonehoesjes. Deze kunnen, net als The Pallet, gegraveerd worden met een eigen logo, tekening, figuur of tekst. Later volgden er nog andere houten producten zoals zonnebrillen, brillendoosjes en horloges. Smooths laatste aanwinst is een eigen kledinglijn die inmiddels in verschillende winkels in Vlaanderen wordt verkocht. Smooth bouwde de afgelopen jaren ook heel wat leuke samenwerkingen op. Zo werkten ze onder andere samen met organisaties als Tomorrowland, Duvel, Jules Destrooper, Omer en verschillende teams uit de Jupiler Pro League.

Sinners: barbier, tatoeëerder en piercer

In juli 2020 opende ook zusterbedrijf Sinners haar deuren. Hier vind je een barbier, tatoeëerder en piercer. “Dit concept kwam tot leven toen een bevriende barbier (Mikka Peeters) opnieuw een zaak wou opstarten in Geel. Op dat moment waren we zelf ook op zoek naar een kantoor. We hebben toen met zijn drieën gebrainstormd en zo ontstond het idee om samen een pand te huren,” aldus Dimi. Nog voordat dit pand gevonden werd, hoorde Jelle Swolfs, een bevriende tatoeëerder, over de plannen en ook hij besloot mee te stappen in dit avontuur. “We hebben toen besloten om onze krachten te bundelen en samen één grotere onderneming te vormen. Wat ons hierbij aantrok aan Geel is dat het een kleinere stad is die leeft. Mensen komen hier graag naartoe om te winkelen of om iets te gaan eten”.

Daarnaast voegde ook piercer Jaime Cuypers zich op zelfstandige basis bij het team. Je vindt hem gedurende twee dagen per week bij Sinners aan het werk. Geen van deze 5 heren is aan hun eerste proefstuk toe: de barbier en tatoeëerder hadden in het verleden al een succesvolle zaak in Geel en de piercer werkte al jaren in een piercingstudio in Hasselt.

Je vindt de barbier-, piercing- en tattoo zaak op het gelijkvloers, terwijl het kantoor en de showroom van Smooth zich op de bovenverdieping bevinden. Deze combinatie is tot nu toe een groot succes: “We merken dat klanten vaak terugkomen. Als ze bij de barbier zijn geweest, komen ze later bijvoorbeeld nog eens terug voor een tattoo of een piercing of omgekeerd”. Voor Sinners eenjarig bestaan werd er een exclusieve kledinglijn gelanceerd die later nog verder zal worden uitgebreid.

Street style

Met hun concept willen de jonge ondernemers street style – mode die spontaan op straat ontstaat – promoten. “We richten ons vooral op hippe, jonge mensen, maar zijn toch voor iedereen toegankelijk. Hierbij hechten we veel belang aan kwaliteit, iets wat in al onze activiteiten te zien is. Smooth en Sinners is een hele beleving. Zo kun je bijvoorbeeld ook bij Jelle, onze tatoeëerder, terecht om een ontwerp te laten maken voor een houtgravure. Op die manier krijg je eigenlijk een tattoo op een smartphonehoesje. En als je er tevreden mee bent, kun je deze later altijd als echte tatoeage laten zetten,” lacht Dimi.

Ben je ook benieuwd naar deze hippe zaak? Ga dan zeker eens langs bij Smooth/Sinners.

Openingsuren:
Maandag: 9u - 19u
Dinsdag: 9u - 19u
Woensdag: 9u - 19u
Donderdag: 9u - 20u
Vrijdag: 9u - 20u
Zaterdag: 8u - 16u
Zondag: gesloten

Winkel: Stationsstraat 84D, Geel - Website Smooth: www.areyousmooth.com - Website Sinners: www.sinners-life.com - Facebook: SmoothFacebook: Sinners