Roos met Witte Stippen opent in de Nieuwstraat in Geel

U bent hier

 

Roos met Witte Stippen bestaat  1 jaar, en dat wordt gevierd met een feestweekend én de opening in een nieuw pand. Zaakvoerster Babs koos ervoor om van de Roosendaal naar de Nieuwstraat te verhuizen. De nieuwe winkel is groter en biedt heel wat mogelijkheden: een groter gamma van eco-producten, meer workshops en zelfs een webshop binnenkort!

“Ik geloof sterk in de combinatie van een bakstenen winkel en een webshop”, vertelt Babs. Haar cliënteel weet de weg naar Geel intussen goed te vinden, en komen best van ver. Het aanbod is dan ook niet alledaags. Bij Roos met Witte Stippen kan je terecht voor producten die cruelty free – dus niet getest op dieren - zijn, ecologisch afbreekbaar en bij voorkeur ook vegan. Je vindt er biologische poetsproducten, beautyproducten, haarverzorgingen tot zelfs sapjes, sponsjes en tandenborstels. Het aanbod groeit nog steeds, en Babs speelt graag in op vragen van haar klanten.

Opvallend aan de winkel is de vrolijke uitstraling met een vleugje retro, net als Babs zelf trouwens. Hier wordt aangetoond dat eco niet langer gelijk staat met een geitenwollensokkenstijl. De producten zelf zijn ook vrolijk en mooi. “Eco kan ook heel mooi en goed zijn”, vertelt Babs er zelf over. Ook qua prijsklasse zijn er verschillende mogelijkheden in haar gamma. Voor ieder wat wils, is hier zeker van toepassing. Klanten komen dan ook graag terug, eens ze de producten uitgeprobeerd hebben. Zoals voor de zwarte tandpasta met houtskool, die tanden witter maakt en gelukkig een lekkere muntsmaak geeft. Of de eco-haarproducten van kapperskwaliteit.

Babs doet zelf veel onderzoek en gaat de ingrediëntenlijst heel nauwkeurig na. Ze heeft zelf Chemie gestudeerd, en kijkt met een wetenschappelijke bril naar de producten. Zo maakt ze het onderscheid tussen marketing en materialen die echt werken. Ook voor mensen met allergieën is dit concept heel aantrekkelijk, want Babs staat bij met raad en daad.

De grote winkelruimte leent zich ook perfect voor workshops. Aan de lange tafel in het midden van de winkel vinden er wekelijks 2 à 3 workshops plaats, bijvoorbeeld van een herboriste die zelf schoonheidsproducten maakt, of een workshop ice tea maken.  Babs nodigt hiervoor experten uit die met kennis van zaken komen spreken over uiteenlopende thema’s, bv. smartphonefotografie. Ook teambuildings en vrijgezellenavonden behoren tot de mogelijkheden. In de schoolvakanties zijn er ook workshops voor kinderen. Nieuw zijn ook de yogasessies, die op veel enthousiasme onthaald worden in Geel.

We kennen  Babs ook van haar Schminkmobiel, een vrolijk caravannetje waarmee ze naar festivals of evenementen rijdt. Ze tovert kindergezichtjes om tot vrolijk gekleurde snoetjes.

De feestelijke opening van de nieuwe winkel vindt vandaag en morgen plaats van 10 tot 19u. In de winkel is er een marktje met andere ondernemers die hun producten en diensten komen voorstellen: producten met persoonlijke opdruk, een haarstyliste, iemand natuursnacks en -voeding. En uiteraard krijg je uitgebreid de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van Roos met Witte Stippen.