Proeven mag in Pastabar Forza!

U bent hier

Pastabar Forza, in de Stationsstraat in Geel, heeft sinds september een nieuwe eigenaar. Yasin, heet hij, en met veel goesting start hij dit nieuwe avontuur. Hij neemt de fakkel over van Els, de oprichtster. Het was een droom van hem, die ooit al eens bijna in vervulling ging.

De eerste pastabar

Toen Els twee jaar geleden Pastabar Forza startte, stonden Yasins plannen ook in de steigers. Hij wilde zelf een pastabar openen in de Stationsstraat in Geel. Toen hij op het punt stond de huurovereenkomst te tekenen, opende net Els’ bar de deuren. Als een goed verliezer kwam hij kennismaken met Els en hij wenste haar veel succes. “Als ik ooit ga verkopen, verzekerde ze mij, ben jij de eerste met wie ik contact zal opnemen.” En zo geschiedde. Enkele maanden geleden kreeg hij een telefoontje.

Originele recepten

De nieuwe eigenaar wil op hetzelfde elan verdergaan met de pastabar. “Els heeft de overdracht helemaal begeleid”, vertelt Yasin. “We wilden dezelfde sauzen mét originele recepten behouden.” Wel lanceert Pastabar Forza elke maand een nieuwe saus. Is het een succes, dan kan het opgenomen worden in het assortiment. Zoals de Chicken Thai, waar Yasin zelf fan van is. Ook wil Yasin het assortiment verder uitbreiden met panini’s of chocoladebroodjes, voor een snelle hap onderweg.

De pastafeesten van Pastabar Forza blijven behouden volgens hetzelfde concept. Voor de communie- en lentefeesten van volgend jaar lopen de boekingen vlotjes binnen. Scholen en bedrijven die regelmatig bestellen, kunnen vragen om aan de deur te laten leveren. De openinguren zijn licht gewijzigd: door de week sluit Forza om 18u30 en op zaterdag is de zaak extra open.

Buitengewoon onderwijs

Yasin woont in Beringen en is geboren en betogen in België. Zijn ouders zijn Turks. Hij combineert zijn ondernemersleven met een job als leerkracht voor kinderen met een beperking. De krijtjes zal hij evenwel niet voorgoed opbergen. “Met een gerant in dienst en een student die op de drukke momenten meehelpt, kan ik toch beide jobs combineren. Vooral achter de schermen zal ik meewerken.”

De kinderen van zijn klas vinden het heel leuk dat hij een pastazaak heeft. Hij heeft de gewoonte om aan het einde van het schooljaar met zijn klasje te gaan eten. “Dit jaar, zeggen de kinderen al zelf, willen ze naar de pastabar komen.”

“Habibke, kom eens hier voor de foto!”, roept Yasin naar zijn gerant. Het plezier en de goesting spat van het duo af. “Schrijf maar op dat iedereen hier welkom is. De deuren staan voor iedereen open. Proeven is gratis, dus stel gerust je vragen. Je mag altijd binnen springen!”