Pop-up Outlet Lingerie Nelly: lingerie en badmode met korting én advies

U bent hier

Lingerie Nelly is een monument op de Pas. De winkel huist al 36 jaar in de Geelse winkelstraat en staat wijd en zijd bekend om zijn sterke service en nog sterkere merken. Uitbaatster Nelly wordt in februari 72 jaar en voelde het ondernemerschap nog voldoende kriebelen om een tweede (tijdelijke) winkel te openen: een pop-up outlet.

Tafels voor braderij

Al jaren gebruikte Nelly de tafels van café Den Haan voor haar outlettent op de Geelse Braderij. “Maar uitbaatster Helma liet weten dat het café vlak voor de braderij definitief de deuren zou sluiten. Ik zei tegen mijn man: nu zijn we gejost, want we hebben geen tafels meer.” En ondernemend als het koppel is, kwam het idee om een extra pand te huren voor de braderijkoopjes.

In de winkelruimte waren al twee paskamers en alles was instapklaar. Enkele spiegels, posters en een mooi stockaanbod later, was de outlet van Lingerie Nelly een feit. Sinds eind augustus vonden al veel mensen de weg naar de winkel. De ligging is heel goed, centraal op de Pas, en dicht bij de ingang van de parking.

Prima Donna en Marie-Jo Swim

In de outlet vind je dezelfde merken als in de vertrouwde lingeriewinkel Nelly. Zo zijn de merken van de Vandevelde-groep goed vertegenwoordigd. Marie-Jo, Marie-Jo L’Aventure, Prima Donna, Prima Donna Twist zijn hiervan de bekendste labels. Het op-en-top Belgische bedrijf staat garant voor een perfect zittende beha voor elke vrouw. Ook Chantelle en Passionata biedt Nelly aan. In de niche zitten de combinés en de borstvoedingsbeha’s van Anita.

Bij Nelly hangt het hele jaar door een ruime keuze aan badmode. “De mode is steeds minder gebonden aan seizoenen”, vertelt Nelly. Dat geldt voor de corsetterie, maar zeker ook voor de badmode. “De nieuwe collecties badpakken worden rond november al geleverd. Vroeger was dit nog in de lente.” Blikvanger hierin is de nagelnieuwe badmode van Marie-Jo Swim en Prima Donna Swim. Vooral dames met een grotere cupmaat zijn fan. Je krijgt de ondersteuning van een gewone beha, zodat je je ook op het strand of aan het zwembad zelfzeker kan voelen.

In de outlet vind je modellen van vorig seizoen, netjes op maat gesorteerd. Ook bijpassende slips zijn er nog volop verkrijgbaar. Nelly en haar verkoopster staan je graag bij met advies, zodat je – ook in de outlet – met perfect passende ondermode naar huis kan gaan.

Geen sprake van stoppen

“Ja maar, ga jij dan stoppen met de winkel, Nelly?” vragen de mensen haar, als ze de pop-up zien. Op haar 72ste wil ze hier nog niet aan denken. Dankzij haar trouwe verkoopsters Loes en Leen, kan Nelly wel af en toe de nodige rust inbouwen. Sinds de pop-up draait ze toch weer voltijds mee. “Maandag was de pop-up dicht, maar ik ben toch op collectie geweest om nieuwe badmode te gaan kiezen”.

Nelly zag doorheen haar carrière een hele evolutie in de ondermode. “Vroeger, in het begin van de winkel, waren er witte en huidskleurige beha’s. In de winter kocht iemand misschien eens een zwarte. Maar de klanten vroegen dit fluisterend, zodat andere klanten het zeker niet zouden horen. Een rode beha? Nee, dat kon in de beginjaren écht niet. Rood werd trouwens enkel in heel speciale collecties uitgebracht.”

Dankzij de opgang van Marie-Jo kwam er stilaan meer kleur in het aanbod van lingerie. En als je nu kijkt naar de huidige collectie, zie je dat er een hele weg is afgelegd naar frivole, kleurrijke en stijlvolle lingerie.

Wassen van je beha

Een beha is een duur stuk, dus behandel hem ook na de aankoop met liefde. In de wasmachine kunnen beugels beschadigd geraken. Nelly geeft haar wastips voor lingerie graag prijs. “Met de hand wassen is altijd het beste. Het is minder omslachtig dan het klinkt: maak een sopje in je lavabo en leg je beha er een half uur tot een uur in. Hang hem daarna nat te drogen.”

Kies je toch voor de wasmachine, stop je beha altijd in een waszakje. Doe de cups in elkaar, zodat de beugels veilig zitten. Zwieren doe je op maximaal 400 toeren. Of was je beha in drie stappen in de slazwierder! De eerste keer doe je dit met een sopje van zeep, de tweede keer met enkel water om te spoelen en een derde keer zwier je je beha droog. Hupsakee!

Nelly bekijkt voorlopig maand per maand hoe lang de outlet open zal blijven. Zolang er aanbod is, kan je terecht in de outlet. En de service en het advies krijg je er sowieso bij!