Pedico heropent in oude Dekenij

U bent hier

 

Het is zover! Tien maanden na de brand heropent Pedico Geel vandaag de deuren in de Nieuwstraat 27. Op zaterdag 5 maart volgt aansluitend een feestelijke lenteopening. 

Maandag 13 april 2015 was een zwarte dag voor schoenenzaak Pedico. Amper een jaar na hun vestiging in de Dekenij, brandde de Geelse handelszaak af, met veel materiële schade als gevolg. De tien maanden die daarop volgden stonden volledig in het teken van afbraak en wederopbouw. Het pand, de historische Dekenij, kon bewaard en – voor de tweede keer in twee jaar tijd – gerestaureerd worden. De nieuwbouw werd tot het gelijkvloers afgebroken en heropgebouwd. Vandaag is de Geelse schoenenzaak klaar voor een nieuwe, verfrissende start.

Klaar voor een nieuwe start

“Er is veel veranderd in de nieuwe winkel”, vertelt Dorien Mertens van Pedico. “Verwarming, verluchting en verlichting kregen een upgrade. En ook het interieur werd met enkele kleuraccenten nog iets gezelliger.” De Dekenij uit de zestiende eeuw herrees wonderbaarlijk ongeschonden uit de dikke roetlaag en bewijst zich andermaal als echt Geels karaktervol erfgoed met eeuwenoude balkenplafonds.

“De laatste tien maanden zijn erg snel gegaan”, gaat Dorien verder. “De periode leek voor iedereen veel te kort, maar dankzij een nauw verweven samenwerking tussen bouwheer, architecten en aannemers kunnen we vandaag met trots onze deuren heropenen. De ideale moment om onze nieuwe lente- en zomercollectie schoenen en lederwaren extra in de spotlights te zetten. Pedico is klaar voor een frisse start. Door allemaal aan dezelfde kar te trekken, staan we als team sterker dan ooit.”

Op zaterdag 5 maart volgt een feestelijke lenteopening met de hele dag door live a capella muziek én een warm bedankje voor iedere bezoeker. Ontdek hier de openingsuren.