Pastabar Forza: the place to be voor heerlijke meeneempasta

U bent hier

 

Zin in een lekker, Italiaans hapje, maar weinig tijd? Dan biedt de gloednieuwe zaak ‘Pastabar Forza’ in de Geelse Stationsstraat de oplossing. Sinds kort kan je er terecht voor een heerlijke take-away pasta. Klein, medium of groot, jij bepaalt zelf de maat, saus én pasta!

“Bij Pastabar Forza kunnen hongerige passanten van maandag tot en met zaterdag terecht voor een heerlijke take-away pasta”, vertelt zaakvoerster Els Leemans. “Dagelijks heb ik een zestal sauzen in huis en een viertal pastasoorten waaruit een keuze kan gemaakt worden. Bolognaise, carbonara en een vegetarische saus zijn standaard aanwezig, alsook de pasta’s penne en farfalle. Wil je graag wat extra kerstomaatjes of kaas op je pasta, dat kan.” Grote honger of slechts trek, Pastabar Forza beschikt zowel over kleine, medium als grote potjes. Eerder zin in een heerlijk belegd broodje, verse soep of een worstenbroodje, ook dan ben je bij uitbaatster Els aan het juiste adres.

Een heerlijke meeneemhap

“Met de zaak richt ik me hoofdzakelijk tot de schoolgaande jeugd in de buurt, winkelgangers en de werkende mens met weinig tijd. In slechts enkele minuten voorzie ik hen van een snelle, maar heerlijke meeneemhap, zodat ze er weer een tijdje tegenaan kunnen. Ben je aan het shoppen met je kind en wil je graag je pasta of broodje ter plaatse opeten, dan kan je eventjes plaatsnemen aan één van de tafeltjes in de zaak. De zitplaatsen zijn beperkt, aangezien ik me wel echt wil focussen op het take-away gedeelte.”

Een nieuwe start

Niet enkel over het concept meeneempasta is goed nagedacht, ook de naam van de zaak, Pastabar Forza, blijkt een doordachte keuze. “Ik heb jarenlang gewerkt in de banksector”, vertelt Els. “Op een bepaald moment werd het me allemaal wat veel en ben ik een jaar thuis geweest met een burn-out. Ik ben door een diep dal gegaan, maar met behulp van burn-out coaching sta ik vandaag sterker dan ooit tevoren. Ik ben op zoek gegaan naar mijn persoonlijke interesses en ben zo terug bij mijn oude passie voor de horeca beland. Een eigen pastabar is uiteraard geen brasserie of restaurant, maar het komt wel op hetzelfde neer: mensen gelukkig maken en verwennen met datgene waar zij op dat moment naar verlangen. Forza is het Italiaanse woord voor kracht. En die kracht heb ik vandaag gevonden om mijn dromen opnieuw na te jagen. Ik hoop alvast dat mijn nieuwe start een stimulans mag zijn voor mensen die zich herkennen in mijn oude situatie. Hoe lastig het nu ook mag zijn, alles komt uiteindelijk op zijn pootjes terecht.”

Een pastafanaat? Breng dan zeker eens een bezoekje aan Pastabar Forza, Stationsstraat 111 in Geel. De zaak is geopend van maandag tot en met zaterdag en dat telkens van 11u30 tot 18u00.