Pas verwelkomt eerste koffiehuisje Gateau & Zo

U bent hier

 

Met diverse koffiehuisjes, verspreid van de Markt en Kameinestraat tot de Werft en Stationsstraat, is Geel al een tijdje the place to be voor echte koffiefanaten. En goed nieuws, want onze gezellige stadskern is alweer een koffiehuisje rijker! Gelenaar Anneke Van Bael opende dinsdag 10 mei de eerste trendy pop-up koffiebar op de Pas. 

Alles voor de thuisbakker

“Gateau & Zo bestaat eigenlijk al van 2013”, vertelt Anneke Van Bael. “Oorspronkelijk hadden we thuis een bakboetiek met allerlei benodigdheden voor de thuisbakker, ballondecoratie, snoeptaarten, geschenkartikelen en heerlijke Callebaut chocolade. Toen we op een dag een taart gingen leveren bij één van onze klanten, kregen we de vraag waarom we geen pop-up zaak openden in het centrum om onze zaak extra in the picture te zetten. We vonden dit een zeer goed idee, aangezien we zelf gevestigd waren in een doodlopende straat. In oktober 2015 zijn we uiteindelijk met Gateau & Zo hier op de Pas terechtgekomen.”

Gezellig koffiehuisje

De eerste zes maanden werd de bakboetiek gewoon verdergezet, tot er plots een nieuw idee tevoorschijn kwam. “Aangezien de verkoop van bakartikelen in de zomerperiode wat stilvalt en er op de Pas nog geen koffiebar gevestigd is, kwamen we op het schitterende idee om onze bakboetiek uit te breiden met een koffiehuisje. Eind maart hebben we onze zaak tijdelijk gesloten voor stevige verbouwingswerken. Sinds 10 mei zijn we terug geopend met aan één zijde van het pand onze gekende bakboetiek en aan de andere kant onze nieuwe, gezellige zitruimte. In ons koffiehuisje kunnen mensen terecht voor onder meer heerlijke Illy koffie, diverse theesoorten, chocomelk en onze populaire verwenkoffie. Dagelijks bieden we ook een taart van de dag en een groentesoepje aan. Daarnaast hebben we ook enkele kleine versnaperingen in de aanbieding, zoals een croque uit vuistje, een pannenkoek, ijs en een Brusselse wafel. Vanaf juni kunnen mensen ook voor verfrissende sapjes bij ons terecht. Uiteraard beschikken we tevens over een beperkt aanbod aan alcoholische dranken en frisdranken.”

Dinsdag = marktdag in Geel. Kom op dinsdag naar Gateau & Zo en geniet van een Illy koffie en een pannenkoek met suiker naar keuze voor slechts €2,50.

Binnentuin

Het koffiehuisje van Anneke Van Bael biedt plaats aan 24 personen. “Het pand beschikt over een binnentuintje van zo’n 100m² dat toekomstgericht een extra troef kan zijn voor onze zaak. Bedoeling is om deze plek op termijn om te toveren tot een mooie, gezellige locatie voor onze klanten. Ook voor studenten in de buurt worden de mogelijkheden momenteel verder bekeken.” Gateau & Zo heeft zeven maanden de tijd om te kijken of het concept aanslaat. “Bij succes zijn we van plan het pand te kopen en van onze pop-up een gevestigde waarde te maken in Geel. Wij zijn alvast zeer benieuwd en kijken er naar uit om nieuwe gezichten te mogen ontvangen in onze zaak. Iedereen is van harte welkom!”

Heb jij je weg al gevonden naar het pop-up ‪‎koffiehuisje van Anneke? Breng een bezoekje en geniet van een verwenkoffie, thee of andere heerlijke versnapering. Elke weekdag doorlopend geopend van 09.00-18.00. Maandag en zondag gesloten.