Palmenmarkt doet zijn intrede

U bent hier

© Foto: Camille Droogmans

Daar is ze weer, de grootste kermis van de Kempen: Palmenmarkt. Ook zo’n zin in een rondje op de rups, heerlijke smoutebollen, een zenuwslopend spelletje kamelenrace of gewoon een frisse pint? Dan zit je van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 april goed in Geel Centrum. Sfeer, eten, drinken én – uiteraard- kermisattracties à volonté!

Opgelet, wij zijn op komst

Na het verdwijnen van de dinsdagmarkt op 4 april, palmen de tientallen kermiswagens vanaf 13u in welbepaalde volgorde de Markt en Werft in. Hierdoor is het centrum gedurende enkele uurtjes moeilijker bereikbaar. In verschillende straten geldt een parkeerverbod. Zowel parking Werft voor het stadhuis, parking Havermarkt en omliggende straten moeten vanaf 12u volledig autovrij zijn. Let dus zeker op waar je je wagen plaatst!

Tip: geen plannen dinsdag? Nestel je op één van de terrasjes op het marktplein en bewonder het schouwspel live van op de eerste rij.

Gratis bovengronds parkeren

Naar jaarlijkse gewoonte wordt Palmenmarkt op vrijdagavond officieel geopend door de Bellemannen. Na een openingsceremonie om 17u in speeltuin De Waaiburg nemen zij de allerjongsten mee naar ‘the place to be’ (Palmenmarkt) waar ze de kans krijgen om enkele attracties gratis uit te proberen. Daarna kan het volksfeest echt losbarsten!

Kermisganger, tooghanger en/of shopaholic? Wat de reden van je bezoek aan onze barmhartige stede de komende dagen ook mag zijn, van vrijdag 7 tot en met dinsdag 11 april parkeer je sowieso gratis bovengronds. Zowel centrumparkings Pas, Nieuwstraat als Stationsstraat zijn vlot bereikbaar. Ook in de ondergrondse parking Ecodroom kan je tegen een kleine betaling jouw auto enkele uurtjes veilig achterlaten.

Palmenmarkt wordt afgesloten met een familiedag op dinsdag. Tijdens deze dag geniet je bij tal van attracties van fikse kortingen. Ben je van plan volgend jaar ook af te zakken naar Palmenmarkt? Koop wat extra kaartjes op dinsdag en geniet ook volgend jaar verder.

En nu duimen maar voor prachtig lenteweer!

Trouwens: wist je al dat er dit jaar enkele nieuwe blikvangers te zien zullen zijn op Palmenmarkt? Nog een extra reden dus om de volgende dagen zeker af te zakken naar Geel Centrum.