Ontdek Geels lekkers op de streekproducten- en ambachtenmarkt

U bent hier

 

In de maand mei staat culinaire verwennerij centraal in onze stad! Op woensdag 25 mei wordt het startschot gegeven van de nieuwe streekproducten- en ambachtenmarkt. Van 18u tot 21 u kan je op de Markt kennismaken met het lekkere aanbod van lokale streek- en hoeveproducenten, de plaatselijke ambachten ontdekken en ondertussen genieten van sfeervolle animatie en optredens. 

Heerlijke proevertjes én extra lang shopplezier

Op de streekproducten- en ambachtenmarkt van 25 mei zullen maar liefst 26 standhouders het beste van zichzelf geven. Zij stellen hun heerlijke producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops. Het geheel wordt telkens ook muzikaal ondersteund. Enkele horecazaken springen op kar en bieden proevertjes met lokale producten aan. Ook op woensdag 29 juni en woensdag 27 juli kan je op de Markt nog proeven van streeklekkers en kennismaken met lokale ambachten. 

Op en top amusement

Verwacht je aan enkele lokale bierbrouwers, bakkers, beenhouwers en landbouwers én proef verfrissende biertjes, verrassend brood, heerlijke vleesbereidingen, melkproducten en biologische groenten en fruit. Ook enkele Geelse imkers tekenen present met honing, koninginnenbrei en andere afgeleide honingproducten. Een houtdraaier geeft je inzage in zijn ambacht. Hij toont bijvoorbeeld hoe je met hout een stylo maakt. Je maakt kennis met glaskunst, juwelen, breigaren. Daarnaast zie je ook een mandenvlechter aan het werk. Folk- en countrygroep PoppyFlower betreedt op 25 mei het podium. De Geelse straatmuzikant Leopold Aerts trakteert bezoekers op 29 juni op sfeervolle liederen. Op 27 juli zet de harmonie van Zammel de markt kracht bij.

Avondopening

Naar aanleiding van de avondmarkt organiseren de centrumhandelaars op woensdag 25 mei een avondopening tot 21u. 

Volgende handelaars doen alvast mee:

Jij komt toch ook mee genieten?