Odds & Ends: shoppen, make-up en hairstyling advies in één

U bent hier

 

Eind september opende Miek Matheve haar conceptstore Odds & Ends in de Geelse Stationsstraat. Een trendy zaak waar je niet alleen kan shoppen, maar ook terechtkan voor make-up en hairstyling advies.

“Odds & Ends lijkt in de eerste plaats op een doodgewone dameskledingwinkel, maar het is meer dan dat”, vertelt Miek Matheve. “Van woensdag tot en met zaterdag (vanaf 19 december van dinsdag t.e.m. zaterdag) kan je in de winkel terecht voor een gloednieuwe outfit van maatje S tot XL, juwelen, accessoires, make-up en hairstyling advies. Daarnaast kan je ook op afspraak je haren laten opsteken of make-up laten aanbrengen. Op woensdag- en vrijdagavond vinden er achteraan in de winkel diverse workshops plaats, zoals een sessie haren vlechten en make-up. Ook privéworkshops op maat, bijvoorbeeld voor een vrijgezellenfeest, zijn mogelijk.” Inschrijven voor de workshops is verplicht. Dit kan zowel online als in de winkel zelf.

Zelfgemaakte juwelen en kledij

Odds & Ends is voor Miek een creatieve uitlaatklep. De winkel biedt een mooi overzicht van de diverse projecten waarmee ze bezig is. “Ik ben altijd al een creatieve duizendpoot geweest. Op 18-jarige leeftijd ben ik begonnen met het maken van juwelen uit filmo klei en parels, waarna retrojuwelen volgden. Vandaag de dag ontwerp ik enkel nog juwelen uit 24K verguld goud/rosé en 925 zilver/rhodium om oxidatie tegen te gaan. Daarnaast ben ik een jaar geleden ook gestart met het maken van eigen kledij en volgde ik intussen een opleiding aan de Make Up Designory School. Een deel van de juwelen en kleding die je in de winkel vindt, is van eigen makelij en dus uniek. De andere kleding haal ik in Amsterdam.”

Back to the roots

Odds & Ends opende eind september de deuren in de Geelse Stationsstraat. De zaak zelf bestaat al sinds mei 2016. “Ik heb een tijdje in Schoten gewoond, waar ik eveneens mijn winkel ben gestart”, gaat Miek verder. “Aangezien het pand daar niet ideaal gelegen was en ik graag terug naar Geel wilde keren, heb ik uiteindelijk mijn winkel in Schoten ingeruild voor deze in de Stationsstraat. Ik ben opgegroeid in Geel, waardoor ik (on)rechtstreeks veel mensen ken die hier over de vloer komen. Dit zorgt voor een heel gemoedelijke sfeer. Ik ben dan ook zeer blij dat ik deze keuze gemaakt heb.”

Nood aan wat supergezellige me-time of ben je nog op zoek naar een leuke eindejaaroutfit? Breng een bezoekje aan Odds & Ends, Stationsstraat 22 in Geel. Ook online shoppen is mogelijk!