Up North brengt Deens design naar Geel

U bent hier

De Geelse Nieuwstraat heeft er sinds kort een nieuw pareltje bij: Valerie en Stefan startten er Up North, een prachtige concept store die het Scandinavische woonideaal wil uitdragen. De nieuwe winkel vol Deens design is het verlengde van hun bestaande webshop en belooft ook de uitvalsbasis te worden voor hun creatieve workshops.

Van webshop naar bakstenen winkel mét workshops

Het verhaal van de winkel begon niet alledaags: in sé was Valerie op zoek naar een ruimte waarin ze haar kantoor kon vestigen én waar ze haar creatieve workshops “Handlettering” kon geven. Valerie is grafisch vormgeefster en werkt met veel zorg en precisie concepten uit tot kaartjes en ander moois. Haar passie voor mooie vormen uitte zich eerder al bij de inrichting van haar eigen woning: de pure lijnen en frêle kleuren van Deens design vormden een inspiratiebron. De toon van een nieuwe passie was gezet.

Verrassend veelzijdig

Toen ze vorig jaar met haar partner Stefan, een freelance websitebouwer, de vakantie in Denemarken doorbracht, merkte ze talloze toffe merken op die in België niet of moeilijk verkrijgbaar zijn. Dit bracht hun creatieve geesten op het idee om met een webshop te starten: Up North was geboren.

Het pand in het midden van de Nieuwstraat vormt nu de perfecte volgende stap in hun ondernemersverhaal. Dankzij de ruime afmetingen en kelderruimte is er voldoende plaats voor een fysieke winkel, een kantoorruimte voor hun creatieve projecten en een ontmoetingsplek om naar believen workshops te organiseren. Kalligrafie en handlettering zullen zeker op de agenda komen, maar in het verlengde van de winkel wil Valerie – samen met een interieurarchitecte - workshops organiseren rond woninginrichting, kleurencombinaties en moodboards.

De winkel zelf is een uithangbord voor Deens design, dat verrassend betaalbaar en veelzijdig is. Er zijn verschillende hoekjes ingericht: een woonkamer, een kinderkamer, een kantoor, … zodat je rond kan wandelen in de ruimtes en de stukken in een reëel kader kan bewonderen. Let tijdens je bezoek ook zeker op de wand van mos achter de toonbank: een bijzonder originele muurbekleding!

Ondanks het pure en uitgebalanceerde lijnenspel waarvoor de Denen bekendstaan, zijn de meeste stukken erg veelzijdig. Denk maar aan de poederroze plantenbak van Ferm Living, die het in de kinderkamer prima doet als boekenbak. Of de hippe plooikratjes om spullen in op te bergen, en die omgekeerd een toffe nachttafel worden. Valerie heeft ideeën als deze te over, en ze helpt haar klanten graag verder om tot het perfecte interieur te komen.

Prachtige cadeautjes en gadgets

Bij Up North kan je terecht voor grotere meubelstukken, denk maar aan tafels, stoelen, moduleerbare kasten. De - volledig naar behoefte samen te stellen - kasten van Moebe zijn beeldig én praktisch. Er hangt ook een mooi assortiment verlichting, van o.a. Hübsch en House Doctor. De meeste zaken zijn ook te bestellen volgens eigen wens en smaak. Valerie leidt je graag mee doorheen het keuzeproces, zodat je zonder zorgen kan genieten van je aankoop. Maar stap zeker ook eens binnen om de accessoires, gadgets en hebbedingen in de winkel te ontdekken: voor cadeaus is de Up North een echt walhalla.

Merken als House Doctor en Ferm Living zijn intussen gekend bij het grote Belgische publiek. Valerie en Stefan kozen bewust voor extra merken die helemaal in hun filosofie passen, maar moeilijker te krijgen zijn: Design Letters biedt letterborden en tassen met – rara- een design letter. Prachtig bijvoorbeeld in de badkamer, waar elk gezinslid een gepersonaliseerde beker ter beschikking heeft.

Ook leuk om te geven – en te krijgen – zijn mooie, kwaliteitsvolle papierwaren zoals een bullet journal van Nuuna, kaartjes van Ted & Tone of een maandplanner van Notem Studio.

Er is ook een hoek met de beauty- en verwenproducten van Meraki. Het Deense merk staat garant voor natuurlijke producten en pure vormgeving, volledig in de Deense levensfilosofie. De zepen, verzorgingsproducten, geurkaarsen en badkameraccessoires doen het fantastisch in de geschenkmanden, die Valerie met veel zorg samenstelt.

De zoete babyspullen in de kinderhoek zijn een lust voor het oog. De Deense maatschappij is bijzonder gericht op het kleine volkje, en dat resulteert in oogstrelende baby- en kinderartikelen: de dromenvangers van BdL (Bisou de Lou), de knuffelzachte rammelaars van Fabelab en de gekleurde tetradoeken van Liewood zijn echt top!

Up North is een perfect adres om een cadeaulijst aan te leggen: een babylijst, een huwelijkslijst of een verjaardagslijst? Valerie helpt je graag om de juiste keuzes te maken! Ga zeker eens langs in deze bijzondere winkel in de Nieuwstraat in Geel.

Up North, Nieuwstraat 80, 2440 Geel. www.shopupnorth.com. De winkel is geopend op vrijdag en zaterdag, tijdens koopzondagen én op afspraak.