Nieuwe uitbater voor Het Volkshuis

U bent hier

 

Op zoek naar een gezellig eetcafé in het centrum van Geel? Dan is Het Volkshuis misschien voor jou wel the place to be. Op vrijdag 10 juni heropende de zaak de deuren in de Nieuwstraat. Nieuwe uitbater van dienst is Chris Vermeulen.

Horecamicrobe

“Al mijn leven lang ben ik gebeten door de horecamicrobe”, vertelt uitbater Chris Vermeulen. “Zo’n twintig jaar geleden heb ik een traiteurzaak gehad en daarvoor ook nog een café. Na al die jaren is de passie voor horeca plots weer opgedoken en ben ik op zoek gegaan naar een zaak in de buurt. Toen ik aan de deuren van Het Volkshuis het bordje ‘te huur’ zag hangen, ben ik meteen gaan praten met de eigenaars.” En met resultaat. Chris Vermeulen heropende op vrijdag 10 juni de zaak in de Geelse Nieuwstraat.

Specialiteit van het huis

“Mensen kunnen, net zoals bij de vorige eigenaars, nog steeds in Het Volkshuis terecht voor een lekker en verzorgd drankje, een kleine snack of een goedgevuld bord. Ook het interieur is hetzelfde gebleven”, gaat Chris verder. “Bedoeling is wel om onze eigen identiteit in de zaak te brengen. Zo hebben we momenteel al een specialiteit van het huis, namelijk spareribs à volonté, geserveerd met salade en steakhouse frieten voor slechts € 16.” Naast een uitgebreide drank- en eetkaart beschikt Het Volkshuis ook over een polyvalente zaal, ideaal voor vergaderingen of feesten tot 100 (zittend) à 150 personen (staand).

Olympische Spelen

“Zo’n drie weken geleden zijn we geopend, net voor de start van de braderij. Ondertussen hebben we al heel wat mensen mogen ontvangen, waaronder ook enkele oud-atleten. Voor de opening van Het Volkshuis werkte ik immers als topsportcoördinator voor de Vlaamse kajak & kano federatie in samenwerking met het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en Bloso. Zo stond ik in voor het management van het Olympische team van de kajak, bestaande uit o.a. de begeleiding en ondersteuning van talent, coördinatie en overleg met de staf en de organisatie van topsportstages in binnen- en buitenland. In 2012 ben ik mee naar de Olympische Spelen in Londen geweest en ook deze zomer had ik de kans om mee naar Rio te gaan. Doordat ik Het Volkshuis heb overgenomen, zullen de Olympische Spelen er dit jaar niet inzitten voor mij, maar ik blijf het alvast op de voet volgen.” Het Volkshuis is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van half 10 tot 22u.

Breng een bezoek aan Het Volkshuis, Nieuwstraat 64 te Geel. Meer info vind je hier.