Nieuwe eigenaars Café De Werft laten mindervaliden meedraaien in zaak

U bent hier

(foto v.l.n.r.: Robbe, Theo en begeleid werker Gilles)

Barmhartigheid en Geelse roots aan de toog

Op 13 september heropende Café De Werft de deuren. Nieuwe uitbater van dienst is de familie Verdonck, met zoon Robbe aan het roer. En bij nieuwe eigenaars hoort uiteraard een gloednieuwe aanpak.

“Al geruime tijd koesteren we met het gezin de droom om een café op te starten, waarbij mensen met een beperking de kans krijgen om mee te draaien”, vertelt zaakvoerder Robbe Verdonck. “Aangezien de vorige eigenaars, Dis en Martine, na 22 jaar een punt achter hun carrière zetten en we altijd al een goede band hebben gehad met het aangrenzende cultuurcentrum, zagen we dit als de ultieme kans om onze droom te realiseren.” Begin september heropenden Robbe, vader Theo – bekend van Avalympics vzw-, moeder Josée, broer Dries en diens vriendin Inte Café de Werft. De heropening gaat gepaard met een gloednieuwe aanpak die perfect past in de geest van de barmhartige stede.

Volwaardig personeelslid

“Als oprichter van Avalympics vzw en werknemer bij MPI Oosterlo heb ik doorheen de jaren heel wat boeiende mensen ontmoet die op zoek zijn naar een plaats in de samenleving”, gaat vader Theo verder. “Velen van hen zitten boordevol ideeën en hebben zin om de handen uit de mouwen te steken. Door dagelijks mensen met een beperking in te zetten in onze zaak aan de hand van begeleid werken, willen we hen de kans bieden om als volwaardig personeelslid mee te draaien in ons café én dat zowel voor als achter de schermen, rekening houdend met hun eigen mogelijkheden.” Café De Werft werkt hiervoor samen met tal van organisaties, waaronder Thomas More Kempen, het Geelse OCMW en Dagcentrum, Huis de Post, MPI Oosterlo, Dagcentrum Kasteel in Turnhout en de Speling in Booischot.

Een nieuwe look-and-feel

Niet enkel op maatschappelijk vlak wil Café De Werft een frisse wind laten waaien, ook het decor ziet er sinds kort volledig anders uit. “Aangezien we zo goed als allemaal geboren en getogen Gelenaars zijn en onze band met de stad groot is, willen we graag het lokale aspect extra in de verf zetten”, vertelt Robbe. “Zo hebben we verschillende oude Geelse foto’s verwerkt in het decor en op termijn komt daar vermoedelijk nog een link naar Reggae Geel en Avalympics bij. Daarnaast werken we ook samen met de Meerhoutse kunstenares Pia Timmermans. Zij heeft in onze zaak enkele werken tentoon hangen, die na een aantal maanden vervangen kunnen worden. Bovendien spelen we met het idee om in de toekomst jong, plaatselijk talent de kans te geven om hun artistieke talenten – gaande van kunst tot een vleugje muziek - te tonen in ons café.”

Nieuwe kaart

Ook op vlak van eten en drinken zijn er veranderingen op komst. “We zijn volop aan het werken aan een gloednieuwe kaart, aangepast aan de capaciteit van onze keuken. Bedoeling is om onze klanten overdag een snelle hap aan te bieden en ’s avonds te werken met een iets uitgebreidere kaart, zodat liefhebbers ook bij ons kunnen genieten van een heerlijk gerecht. Ook hier kiezen we er bewust voor om te werken met lokale producten. Onze voorgangers Dis en Martine hielden maar liefst 22 jaar de zaak draaiende. Of we even lang zullen doorgaan valt uiteraard nog af te wachten, maar de goesting en nodige ambitie is alvast aanwezig”, besluit de familie Verdonck.

Breng een bezoek aan Café de Werft, Werft 34 te Geel. Meer info en de openingsuren vind je hier.