Nieuwe carrière voor Kevin ‘Sjoe’ Vangenechten

U bent hier

BarSjoe opent op 18 januari haar deuren. De nieuwe zaak komt op de exact dezelfde plaats waar koffiebar Julie’s half december de deuren sloot. De tafels en stoelen niet te na genomen, is de locatie het enige ijkpunt waar de zaken te vergelijken zijn. Uitbater Kevin Vangenechten heeft van BarSjoe een volledig nieuw concept gemaakt.

Bakkerzoon wordt barrista in BarSjoe

Kevin en zijn vrouw Riet hebben de ruimte volledig gerestyled. Het geheel kreeg een stoerdere industriële uitstraling. Ook qua aanbod zal BarSjoe zijn eigen koers varen. Zo wil de koffiebar zichzelf op de kaart zetten als ontbijtbar in Geel. Daarvoor doet Kevin graag vroeg de deuren open. Vanaf 7u kan je er ’s morgens langsgaan voor een ontbijt, tijdens marktdagen vanaf 6u.

Langgekoesterde droom

Kevin droomde al een tijdje over een eigen koffiebar. Hij werkte al 13 jaar mee in de bakkerij van zijn ouders en dat deed hij met veel liefde voor de stiel. Maar de nachtelijke werkuren zijn moordend voor een sociaal leven en dat zette Kevin aan het denken. Toen hem ter ore kwam dat Julie’s over te nemen was, viel plots het ontbrekende puzzelstukje op zijn plaats en was de beslissing snel genomen. Zijn vrouw en ouders schrokken wel even van het nieuws, maar intussen zijn ze de grootste supporters van BarSjoe. Zijn vrouw zal ook meewerken in de zaak, naast haar job in het onderwijs.

Koffie’s, lunch en ontbijt

Uiteraard kan je bij BarSjoe terecht voor koffie in alle geuren, kleuren en smaken, met de latte’s en de blends. Op de ontbijtkaart staan 4 verschillende formules, van een snelle grab-and-go tot een luxe-ontbijt met bubbels. In de keuken zal Kevin ook kleine lunches bereiden. Hierbij denkt hij aan slaatjes, broodjes, soep of panini’s. Alle gerechtjes kunnen ook meegenomen worden naar kantoor of naar huis.

Taart staat paraat

En uiteraard kan Kevin niet om lekker, vers gebak heen. De bakmicrobe zit er nog in en hij zal ook zelf blijven bakken. Elke dag zal er een andere selectie in de koelvitrine liggen. Het bakken zelf zal hij niet bij BarSjoe doen, want de ouderlijke bakkerij ligt op slechts 500 meter van de deur. Qua aanbod denkt hij aan het degelijke, typisch Vlaamse gebak, waar de Gelenaar nog altijd verlekkerd op is. Ook de “grootmoederstaart”, een succes uit de bakkerij van zijn ouders, zal regelmatig in de koffiebar te vinden zijn. Dit is een combinatie van zanddeeg met pudding, rozijntjes en frangipane.

En de naam?

In Geel kennen ze Kevin voornamelijk bij de naam ‘de Sjoe’. De vergelijking met het éclairtje is intussen zo ingeburgerd dat het voor Kevin en Riet een logische stap was om dit te gebruiken. Zelfs het petekindje van Kevin spreekt hem aan met Sjoeke.

Vanaf 18 januari kan je komen kennismaken met BarSjoe en de gelijknamige barrista. Van maandag tot en met zaterdag kan je er terecht voor lekkere koffies, ontbijt en lunches. Op de Facebookpagina zie je regelmatig nieuwtjes verschijnen. Volgen dus!