Living biedt platform voor creatief talent uit de Kempen

U bent hier

 

Geelse lunchbar Living blaast eerste kaarsje uit

Houd je van gezonde voeding en heb je een open, creatieve geest? Of ben je op zoek naar een plek mét Wifi om rustig te (co)werken of te vergaderen? Dan is een bezoek aan Living op de Geelse Markt vast iets voor jou. Op 8 mei viert de trendy lunchbar van Bieke Lemmens haar eerste verjaardag. 

Gezond en lekker

“Eten en geluk om te delen, dat is waarvoor Living staat. Wij willen gelukkige en inspirerende momenten creëren en dat zowel op het bord als rond de tafel”, vertelt Bieke Lemmens. “Mensen kunnen bij ons terecht voor lekker en gezond eten, heerlijke koffies en verse thee, alsook voor zelfgemaakte biologische sapjes, ice teas, huisgemaakt gebak en smoothies. Om de versheid van de producten te garanderen, werken we bij Living volgens het principe op=op. Ook kiezen we voor een beperkte kaart, die op regelmatige tijdstippen wordt aangepast aan het seizoen. Zo kunnen we dagelijks creatief en origineel uit de hoek komen.”

Streekproducten

Daarnaast werkt Living ook samen met verschillende lokale partners. “Onze groenten, kruiden en bloemen komen rechtstreeks van het Geelse veld van zelfoogstboerderij De Plantentrekker in Stelen en zijn volgens de biologische principes geteeld. Ons spek komt van de Wolkenhoeve in Ten Aard en de geitenkaas van boer Polle in Kasterlee”, gaat Bieke verder. In alles wat Living doet, heeft het oog voor het ecologische aspect. “Klanten kunnen bij ons drankjes bestellen die ze vervolgens in biologisch afbreekbare bekers mee naar huis kunnen nemen. Daarnaast vind je bij ons geen standaard confituurpotjes terug. Ons ontbijt bevat eigenbereide spreads, zoals een tapenade van rode bieten en een vegetarische wortelmartino die gemaakt is van het pulp van een wortelsapje.”

Tip: Iedere eerste zondag van de maand is Living uitzonderlijk geopend tijdens de ‘Living Brunch’. Kom genieten van tal van lekkernijen in buffetvorm! Eén vrijdag in de maand vindt ook ‘Streetfood Friday’ plaats. De zaak is dan ook ’s avonds geopend.

Platform voor creativiteit

Living is niet enkel een lunchbar, het is ook een vat vol creativiteit. “Als interieurontwerpster heb ik altijd de droom gekoesterd om een zaak, zoals Living op te richten. Om deze droom te kunnen waarmaken, heb ik een heel proces moeten doorlopen en hard moeten knokken. Mijn wens is ondertussen in vervulling gegaan. Nu is het aan mij om andere mensen te inspireren en te ondersteunen bij het naar buiten brengen van hun talenten.”

Living biedt daarom een platform voor creatief talent uit de Kempen en dat op verschillende gebieden. “Het interieur van de zaak kwam tot stand in samenwerking met andere creatieve ontwerpers uit de regio. Op donderdagavond organiseren we workshops rond voeding en creativiteit: de Living Labs en daarnaast hebben we ook een hoekje ingericht waar mensen hun handgemaakte producten kunnen voorstellen. Deze producten, alsook de kunstwerken aan de muur worden te koop aangeboden en om de drie maanden vervangen door nieuwe werkjes. Creatief talent mag ons altijd contacteren.”

Tip: de volgende Living Lab vindt plaats op donderdag 12 mei en behandelt het thema bijenwax. Tijdens deze workshop leer je van een professional hoe je een tof en duurzaam alternatief kan maken voor zilverpapier en plastic folie. De kostprijs bedraagt 20 pp, incl. materiaal, koffie, thee en koekjes. Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar info@iloveliving.be

Eén jaar Living

In mei bestaat Living precies één jaar. Om dit te vieren, organiseert Bieke Lemmens op zondag 8 mei een verjaardagsfeest, boordevol muziek, heerlijke taarten, kindergrime, een photobooth en een toffe lachsessie. Iedereen is welkom vanaf 12u. Meer details vind je binnenkort op de Facebookpagina en website van De Living.

Benieuwd naar de heerlijke gezonde drankjes en hapjes van Living? Breng een bezoek aan de zaak, Markt 29 in Geel. Meer informatie en de openingsuren vind je hier.