Lekkere Turkse specialiteiten bij bakkerij en buurtwinkel ‘Bakkerij Geel’

U bent hier

Turkse broden, baklava, börek, kebab, maar ook ‘smoskes’ en andere belegde broodjes: voor een lekkere en diverse lunch kan je voortaan bij bakkerij en buurtwinkel ‘Bakkerij Geel’ in Nieuwstraat 75 terecht. Naast de handige meeneemgerechten vind je hier ook stokbroden, pistolets en andere lekkernijen.

Bakkerij en buurtwinkel

Omer baat de bakkerij annex buurtwinkel uit met zijn collega Edip, die de broden bakt. Alle pizza’s en broden worden hier vers gebakken. Voor verse groenten en fruit trekken ze drie keer per week naar de groothandel. Deze worden vers gehouden in de frisse koelruimte. In de zomer zijn er onder andere heerlijke honing- en watermeloenen verkrijgbaar. In het winkeltje zelf vind je Turkse merken, maar evengoed de vertrouwde Belgische producten. Verder verkoopt hij nog drank, maar ook poetsmiddelen en zelfs heerlijke verse noten en kruidenmixen.

Vriendelijke Gelenaars

Zaakvoerder Omer was veertien jaar toen hij van Turkije naar België verhuisde. Maar heimwee heeft hij niet: “Als ik naar Turkije ga, mis ik België”. Momenteel woont hij nog in Merksem, maar hij denkt er over om in Geel te komen wonen. Hij vindt de mensen hier erg vriendelijk, en ze zijn enthousiast over de nieuwe winkel in de Nieuwstraat. De Gelenaars hebben intussen de weg naar zijn zaak al goed gevonden: van schoolgaande jeugd tot liefhebbers van de zuiderse keuken.

Specialiteiten

De specialiteiten van Omer? Dat moeten Börek en Baklava zijn. Börek is een bladerdeeggebak met hartige vulling. De meesten mensen komen naar de bakkerij voor de fetakaas-spinazie, maar ook gehakt en aardappelen zijn een gesmaakte vulling. Baklava is een zoet bladerdeegdessertje met amandelen, walnoten, pistachenootjes of honing. Wie ze eens geproefd heeft, is verkocht, belooft Omer. Tijdens de middag vinden ook heel wat studenten de weg naar de bakkerij voor een lekkere lunch zoals een Turkse pizza. Ook voor lekker verse olijven, fetakazen en worstjes ben je bij Omer en Edip aan het juiste adres!

Ben je dus nog op zoek naar een origineel nagerechtje? Organiseer je graag een zuiderse avond? Of heb je nood aan een snelle hap? Spring gerust eens binnen bij Omer en Edip voor een heerlijke ervaring!