Leerlingen Sint-Maria-Instituut richten leeronderneming Delicioso op

U bent hier

(foto v.l.n.r. Ingride Araújo, Ayrton Slegers, Kelly Wynants)

Jong of oud, voor ieder wat lekkers

Ayrton Slegers, Ingride Araújo en Kelly Wynants, het zijn de zevendejaarsleerlingen van de richting Retail Management & Visual Merchandising (RMVM) en Business Support aan het Sint-Maria-Instituut dit jaar. Sinds vrijdag 2 december baten ze samen hun leeronderneming Delicioso uit in hun winkellokaal gelegen aan Pas 110. Fan van zoetigheden? Dan is Delicioso een aanrader.

“Delicioso is, zoals de naam al doet vermoeden, een snoepwinkeltje met diverse lekkernijen voor een breed doelpubliek”, vertelt zevendejaarsstudente Ingride Araújo. “Bij ons kunnen mensen terecht voor allerhande snoepgoed, gaande van koekjes en heerlijke chocolade tot M&M’s en mentos. Daarnaast bieden we ook verschillende theesoorten en koude drankjes aan. Voor volwassenen hebben we bovendien ook koekjes van Jules de Strooper in de aanbieding.”

“We willen toegankelijk zijn voor iedereen”, gaat student Ayrton Slegers verder. “Om ook jongeren voor en na schooltijd te kunnen bereiken, hebben we onze openingstijden aan hen aangepast. Zo zijn we maandag, donderdag en vrijdag geopend van 8u tot 17u en op woensdag van 8u tot 13u.”

Themaverkoop

Naast de alledaagse verkoop, organiseren de uitbaters van leeronderneming Delicioso ook op geregelde tijdstippen themaverkopen. “De eerste actieverkoop is ondertussen achter de rug en heeft onze verwachtingen overtroffen”, gaat Ayrton verder. “Met Sinterklaas boden we ambachtelijk gemaakte marsepein, speculaas en chocolade aan, afkomstig van onze leverancier ‘De Chocolaterie’ uit Malle. Geïnteresseerden ontvingen een productenlijst waaruit ze een keuze konden maken. Vervolgens konden ze hun bestelling op bepaalde dagen komen afhalen in onze winkel. Ook met Valentijn en Pasen zullen er wellicht soortgelijke acties volgen.”

Unieke ervaring

Zoveel mogelijk mensen tevredenstellen en veel verkopen, het is het doel van elke onderneming, maar bij leeronderneming Delicioso is er meer. “Delicioso is een unieke kans om heel wat ervaring op te doen. Het geeft ons de mogelijkheid om toekomstgericht de volgende stappen te zetten richting een eigen winkel”, gaat Ayrton verder. Op de vraag of hij in de toekomst zelf een eigen handelszaak wil openen, is het antwoord duidelijk. “De meerderheid van mijn familie bestaat uit zelfstandigen en ook ik wil die trend opvolgen. In welke branche valt nog te bekijken”, zegt Ayrton. “Ik zou wel graag een kledingzaak openen met speciale, minder bekende merken”, gaat Ingride verder. Mooie toekomstplannen dus, maar eerst tijd om van Delicioso een succesverhaal te maken. ​Op zondag 23 april 2017 - tegelijkertijd met de opendeurdag op het Sint-Maria-Instituut- vindt er een uitverkoop plaats in de winkel. Nadien sluit Delicioso zijn deuren.

Breng een bezoekje aan Delicioso: Pas 110 te Geel. Op de Facebookpagina van de leeronderneming blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes.