Kruisbestuiving doet twee zaken bloeien op Geelse Markt

U bent hier

 

Forum en El Mundo delen keuken

Samen sta je sterk! Dat dacht Tom Haesevoets, eigenaar van El Mundo op de Markt, toen hij Johan Mannaerts als medezaakvoerder aantrok. Dit gaf de mogelijkheid om vorig jaar de naburige brasserie Het Forum over te nemen. En om de lijn helemaal door te trekken, richtten ze dit voorjaar één gezamenlijke keuken in voor beide brasseries. En dat levert een zeer interessante kruisbestuiving op!

El Mundo is al ruim 10 jaar een gevestigde waarde op de Markt, met zijn vernieuwende wereldkeuken en een extraatje bij de koffie op dinsdag-marktdag. Vorig jaar kreeg het interieur en terras van El Mundo een hippe make-over, met een opvallende mooie tegelwand achter de bar. Toen het Forum leeg kwam te staan, twijfelden Tom en Johan geen seconde. Intussen stellen beide brasseries maar liefst 15 fulltime medewerkers te werk, en zijn er nog 20 flexi-werkers.

Gezamelijke suggestiekaart

De keuken en infrastructuur van Het Forum moest volledig vernieuwd worden, en dit bracht Tom en Johan op het idee om beide keukens én teams te versmelten tot één. En zo geschiedde… Parel in de keuken is de houtskoolgrill, waarop o.a. de hamburgers van El Mundo klaargemaakt worden. Maar de grill wordt ook volop ingezet om nieuwe recepten uit te werken, en het blijkt heerlijk voor gegrilde groenten en zelfs coquilles.

Tom en zijn koksteam werken samen de menu’s uit. In het Forum en El Mundo vind je dezelfde suggestiekaart, en dat geeft een verrassende kruisbestuiving. Klanten krijgen hierdoor de mogelijkheid om van het beste van twee keukens te proeven.

Beide zaken blijven wel trouw aan hun eigenheid en hun klanten. In het Forum kan je terecht voor de klassiek-Franse keuken: een lamskroontje met mosterdsaus, zeetong, steak. Mundo houdt vast aan haar gesmaakte wereldkeuken, met empenada’s, tortilla’s, wokgerechten, hamburgers op houtskoolgrill. Beide keukens vullen elkaar mooi aan.

Positieve toekomst voor Markt

De klassieke marktbezetting van vroeger is de laatste jaren heel erg veranderd, vertelt Tom. Van Gogh, Het Podium, Maxim’s, zijn allemaal verdwenen. Maar intussen zijn er heel wat nieuwe zaken bijgekomen, en wordt er volop geïnvesteerd in de toekomst. Tom ziet de toekomst voor de Markt heel positief. In de zomer is er volop actie op de Markt. Bij mooi weer wil iedereen op de markt zijn en genieten van lekker eten of een drankje.

Voor Het Forum heeft Tom nog meer plannen. In het najaar wordt het interieur helemaal vernieuwd. Dan wordt de make-over van de zaak volledig doorgetrokken, maar met respect voor het DNA en de eigenheid van het Forum. Het interieur wordt dus wel gemoderniseerd, maar de klassieke touch van het Forum blijft sowieso overeind.

Het Forum, Markt 91, Geel, tel. 014 70 36 72
El Mundo, Markt  92, Geel, tel. 014 70 85 10