Koek en Ei geeft nieuwe dimensie aan oud-redactielokaal

U bent hier

 

Van Pulderbos tot Geel, ’t is overal Koek en Ei

Overheerlijke ambachtelijke koekjes, uitgebreid ontbijten en sfeervol lunchen in een urban- en retrokader, het is de perfecte samenvatting van de nieuwe Geelse zaak Koek en Ei. Op woensdag 13 juli openden Pierre Claus en Marianne De Sutter de deuren van hun verwenhuisje in het voormalige redactielokaal van het Nieuwsblad van Geel.

“Jarenlang hebben we in Pulderbos een bakkerij gehad”, vertelt zaakvoerder Pierre Claus. “Aangezien ’s nachts werken stilaan zijn tol begon te eisen, besloten we onze zaak te verkopen. Bedoeling was om in een stad een nieuwe winkel te openen met een uitgebreid aanbod aan ambachtelijke koekjes, taarten en gebak. Verhuizen naar een andere streek was dus noodzakelijk.” De keuze voor Geel bleek snel gemaakt. “Met Geel hebben we altijd al een zekere band gehad. We kennen hier een aantal mensen en bovendien is iedereen er ook steeds vriendelijk. Het dorpsgevoel dat we hadden in Pulderbos, vinden we ook terug in Geel, ondanks dat het een stad is.”

Meer dan een winkel

“Naast ons personeel, maken ook diverse klanten van onze bakkerij in Pulderbos graag de verre verplaatsing naar Geel om bij ons hun favoriete taarten te bestellen. We willen hen dan ook de mogelijkheid bieden om bij aankomst te genieten van een heerlijk koffietje. Dit bracht al snel een verruiming van ons aanbod met zich mee. Mensen kunnen bij ons bijgevolg niet alleen terecht voor ambachtelijke koekjes en originele (verjaardags)taarten op maat, maar ook voor een drankje, een uitgebreid ontbijt, een lunch en/of een heerlijk huisgemaakt dessert dat ter plaatse opgesmuld kan worden in een trendy, gezellig interieur.” Ambachtelijkheid, kwaliteit, versheid, creativiteit en hygiëne worden bij Koek en Ei dan ook hoog in het vaandel gedragen.

Ambachtelijk en vers

“We hebben bij de inrichting van onze zaak bewust gekozen voor een volledig open keuken, zodat mensen vanop hun plaats kunnen zien hoe alles vers bereid wordt. Wat het ontbijt betreft maken we gebruik van huisgemaakt brood en koffiekoeken, heerlijk beleg, vers fruit(sap) en yoghurt. Ruim voldoende voor de grote eter. Daarnaast kan je in tegenstelling tot vele soortgelijke tearooms bij ons wél op zondag terecht voor een ontbijt. Voor zij die liever ’s middags komen lunchen, beschikken we over een beperkte kaart die wekelijks wordt aangevuld met suggesties, aangepast aan het seizoen. Zo hebben we deze week bagel met gerookte zalm en een verse Koek en Ei hamburger op het menu staan. Onze huisgemaakte wraps en croques zijn altijd verkrijgbaar. Onze desserts, voorzien van de nodige ‘speciallekes’, variëren dan weer van appel- of kriekentaart, chocomousse en javanais tot huisgemaakte boelekestaart die aan tafel overgoten wordt met warme chocoladesaus. Op ieder moment heerlijk genieten voor groot en klein!”

Iedereen welkom

Naast oog voor kwaliteit, willen Pierre en Marianne ook vooral een breed publiek aanspreken. “Of het nu voor een gebak, drankje, ontbijt of lunch is, wij ontvangen iedereen met open armen. Bedoeling is om in de nabije toekomst het koekjesaanbod en de confiserie verder uit te breiden, wat tevens onze hoofdfocus blijft. Daarnaast willen we ook meer gaan werken met streekproducten. Een extra troef van het pand is dat het beschikt over een prachtige etage. Deze ruimte willen we op termijn openstellen voor ontbijtmeetings tot een twintigtal personen. Je ziet, we hebben nog wel wat werk voor de boeg”, lacht Pierre. Koek en Ei is dagelijks geopend vanaf 8u-8u30. De zaak is gesloten op woensdag en donderdag.

Breng een bezoekje aan Koek en Ei, Kameinestraat 8 te Geel.