Kleurrijke gevels brengen beleving in stadscentrum

U bent hier

Van woensdag 2 september tot zaterdag 5 september wordt de grote, zwarte zijgevel aan Zwemshop in Pas in de verf gezet door kunstenaar Eelco. Het ontwerp is gekozen in samenspraak met de pandeigenaar, handelaars en stad Geel. Naast Pas mogen ook Nieuwstraat en Havermarkt binnenkort pronken met een prominente kleurrijke gevel. Die dragen bij tot de beleving in de winkelstraten.

Drie kleurrijke gevels

Voor dit kleurrijke project selecteerde het stadsbestuur drie gevels: de gevel in Nieuwstraat aan Standaard Boekhandel, de gevel aan de achterkant van De Kruimel op Havermarkt en de zijgevel in Pas aan Zwemshop. Elke gevel krijgt een eigen vakman toegewezen, die in samenspraak een ontwerp uitwerkt. In Pas gaat de Nederlander Eelco aan de slag met een de afbeelding van een vos, in felle en levendige kleuren. Door het gebruik van die felle kleuren geven de gevels letterlijk en figuurlijk meer kleur aan het kernwinkelgebied. De kleurbeleving komt er als vertaling van het participatieve onderzoek naar het DNA van Geel.

Project ‘Straat in het Vizier’

Deze kleurbommen passen in het kader van het Efro-project Straat in het Vizier (SIHV), dat het kernwinkelgebied opnieuw een duidelijke identiteit wil aanmeten. De stad werkt hiervoor samen met All About Things (bekend van The Crystal Ship in Oostende). Andere acties binnen SIHV zijn de bekabeling van de winkelstraten (om decoratie en eindejaarsverlichting aan te hangen) en een signalisatieproject zodat bezoekers vlot hun weg vinden vanaf de centrumparkings naar de winkelstraten.