Jongerencafé De Kosmo blikt terug op succesvolle eerste maanden!

U bent hier

In november opende De Kosmo een nieuwe kroeg op de Geelse Markt. Het café bevindt zich in De Halle, het vroegere stadhuis van Geel. “We richten ons voornamelijk op de jeugd, maar iedereen is welkom om hier iets te komen drinken”, vertelt Bastiaan Quets, één van de uitbaters van De Kosmo.

Een café gericht op jongeren

De Geelse ondernemers die De Halle de komende jaren in concessie hebben gekregen hadden al horeca-ervaring opgedaan met hun zomerbar Bar Gul en De Bloemfabriek. “We richtten ons met deze bar vooral op jongeren en dat bleek een groot succes te zijn. Hierdoor – en doordat er in Geel een gebrek was aan jongerencafés – gingen we op zoek naar een vaste locatie om een kroeg te openen.”

Dankzij de centrale locatie op de Markt was De Halle hiervoor het geknipte pand. Je zal er De Kosmo al zeker voor de komende drie jaar terugvinden, maar deze periode kan nog verlengd worden.

Craft beers

De Kosmo richt zich voornamelijk op craft beers – bieren die op ambachtelijke wijze en in kleine hoeveelheden worden gebrouwen door onafhankelijke brouwerijen. Deze bieren worden gekenmerkt door een grote diversiteit op het gebied van smaak. “Er is de laatste jaren een toenemende interesse voor craft beers, vooral bij jongeren. Door dit soort bier aan te bieden zijn we ook vrij uniek in Geel”, aldus Bastiaan. Buiten craft beers vind je op de drankkaart van De Kosmo ook shotjes en cocktails. Het café heeft zelfs een eigen cocktail genaamd 'de kosmonaut'.

Feestzaaltje

In de kelder van De Kosmo is er een zaaltje “onze Club” waar je feestjes kan geven. Hier zullen ook regelmatig comedy nights, optredens en andere evenementen doorgaan. “De combinatie van het café op de gelijkvloers en het feestzaaltje in de kelder past goed binnen ons concept”, vertelt Bastiaan. “Hiermee hopen we hét jeugdcafé van Geel en omstreken te worden.”

Onze “club” kan daarnaast ook gebruikt worden voor verjaardagen of dergelijke, deze zaal is voorzien van licht, geluid en een aparte toog.

Openingsweekend

Ons openingsweekend eind november was meteen raak. We verwelkomde heel wat klanten en lieten ze proeven van ons eerste feestje. Een week later was het helaas (voorlopig) de laatste keer feesten, door het welgekende verbod op evenement. Een domper op de feestvreugde. Gelukkig vond iedereen zijn weg terug naar De Kosmo en zitten we op vrijdag en zaterdag regelmatig bomvol. Sinds het verlaat sluitingsuur is het er elk weekend opnieuw boenk op!

We hopen dat De Kosmo een vaste waarde kan worden in Geel waar iedereen terecht kan voor een craftbeer, een cocktail of om in de toekomst een danske te placeren. Nu de lente er aan zit te komen zijn we volop bezig met het uitdenken van een uniek terras. Tijdens de zomermaanden zijn we ook op woensdag open en wordt het openingsuur vervroegd.

Openingsuren:
Donderdag: 18u - 1u
Vrijdag: 18u - 4u
Zaterdag: 18u - 4u
Zondag:  18u - 1u
Maandag, dinsdag en woensdag: gesloten

Café: Markt 1, Geel - Website: www.dekosmo.be - Facebook: @dekosmogeel