Italiaanse klassiekers in tijdloze stijl

U bent hier

Mille Paste is al 24 jaar een gevestigde waarde in het centrum van Geel. Het Italiaans restaurant van Wim en Sofie kreeg onlangs een geslaagde make-over. Het geheel is stijlvol klassiek, naar analogie met het gebouw. “In Geel houden de mensen van traditie en lekker eten”, vertelt Wim, “het hoeft niet per sé extravagant te zijn.”

Nieuw interieur

Als gast voel je je bij Mille Paste rijkelijk verwend in deze mooie omgeving. Wim en Sofie vonden hun inspiratie voor het nieuwe interieur bij de Parijse bistro Bofinger. Denk aan een combinatie van zwart en goud, hoge spiegels en spierwit tafellinnen met satijnen biesjes. Het past perfect bij de grandeur van het voormalige winkelpand, onder de toren van de Sintt-Amandskerk. Ook het terras kreeg een nieuw klassiek-stijlvol jasje. De stoelen zijn een combinatie van stijlvol vlechtwerk en een zwart frame. Het is een echt pareltje geworden. Mede dankzij de slingerende druivenrank en de olijfbomen waan je je – zelfs op de Markt in Geel – in het Zuiden.

24 jaar Mille Paste

Restaurant Mille Paste vind je al 24 jaar in Geel. Wim was amper 21 jaar toen hij zijn eigen zaak opende. Eerst startte hij in een kleiner pand, ook aan de achterzijde van de Markt. Na 8 jaar verhuisde het restaurant naar de huidige locatie. Zoals de naam verraadt, ligt de passie van Wim bij de Italiaanse keuken. Toch speelt zijn klassieke scholing als chef een rol bij de creatie van nieuwe gerechten, vertelt hij. Hij werkt met dagverse producten, liefst uit eigen streek. Op de kaart vind je ossobucco – een Italiaanse kalfsschenkel -, en ook steak Rossini, een filet pur met boterzachte foie gras en accenten van truffel. Ook voor pizza’s en pasta’s ben je bij Mille Paste aan het juiste adres.

Bij reservaties van 5 of meer personen krijgen gasten een foodsharingmenu voorgeschoteld. Dit is een assortiment van voorgerechten, die gedeeld worden tussen de gasten. Daarna kan iedereen uit twee pizza’s of pasta’s kiezen. Er is ook een afhaalmenu beschikbaar op de website. Genieten kan je dus ook thuis. Afhalen kan in het restaurant zelf. Voor bedrijven is het mogelijk om de gerechten te laten leveren.

Wijncollectie van Sofie

Bij Mille Paste kan je kiezen uit een royale wijnkaart met 200 etiketten. In de kelder ligt een grote collectie wijnen, die doorheen de jaren met zorg uitgekozen zijn. Sofie heeft een opleiding tot sommelier gevolgd en studeert nog verder tot wijnimporteur. Ze weet haar gasten perfect te begeleiden naar de meest passende fles. In de intieme kelder kan Mille Paste groepen tot 24 personen ontvangen. Ideaal voor een feest dus, op de Markt in Geel!

“Ape”-foodtrucks

Mille Paste blijkt ook de ideale partner voor bedrijfs- of familiefeesten. Met drie supertoffe foodtrucks – Piaggio Ape’s, voor de onovertroffen Italiaanse sfeer – kan het team in een recordtempo een grote groep van verse pizza of pasta voorzien. Met hout gestookte ovens bakken ter plaatse letterlijk ovenverse pizza’s.

Wensen zijn voor elk feest bespreekbaar. “Tijdens een communiefeest zorgden we voor kleine schorten voor de kinderen. Ze mochten zelf hun pizza’s beleggen en dat deden de kleine chefs met plezier.” Gegarandeerd dat de bordjes leeg waren!

Meer informatie over Mille Paste, het afhaalmenu en de catering aan huis is terug te vinden op de website www.millepastegeel.be en op de sociale media van het restaurant.