Huybrechts Juweliers opent pop-up outlet store op de Markt

U bent hier

 

Een juwelierszaak vernieuwen en ondertussen een optimale klantenservice aanbieden. Het lijkt alvast geen piece of cake. Toch is Huybrechts Juweliers, gevestigd aan de Geelse Markt er in geslaagd. Dankzij zijn pas geopende pop-up store kan de Geelse juwelier zijn klanten ook tijdens de werken optimaal bedienen.

Verbouwingswerken

Al meer dan 50 jaar is Huybrechts Juweliers een gevestigde waarde in Geel. Met zijn exclusieve juwelen en kwaliteitsvolle horloges weet de zaak zowel jong als oud te bekoren. Om in de toekomst beter in te spelen op de heersende trends en een verhoogde visibiliteit te garanderen, startte de Geelse juwelier onlangs met verbouwingswerken. “Waar we vroeger ons aanbod hoofdzakelijk uitstalden in onze etalage, willen we voortaan ook meer producten ten toon stellen in onze zaak zelf”, vertelt zaakvoerder Franz Huybrechts. “De winkel wordt daarom iets uitgebreid naar achteren toe en ingedeeld in twee luiken, namelijk een fashiongedeelte en een klassieke, exclusieve afdeling. Elke afdeling krijgt een aparte sfeer toegewezen. Zo zal de kleur wit primeren in het gedeelte aan de linkerzijde, gericht op een jonger doelpubliek. Het exclusieve gamma krijgt een warmere uitstraling met onder meer parketvloer, leder en donkere houten meubelen. Door deze uitbreiding kunnen klanten voortaan ook in de winkel op ontdekkingstocht gaan.”

Pop-up outlet store

Tijdens de renovatiewerken kan het cliënteel terecht in de pop-up outlet store, enkele deuren verder op de Markt. Daar worden diverse artikelen verder verkocht tegen outletprijzen, met kortingen van -20% tot -50% omwille van de verbouwingswerken. Op termijn worden er ook nieuwe collecties aangeboden.

“Bij Huybrechts Juweliers hechten we veel belang aan kwaliteit en service. Naast een ruim assortiment aan horloges en juwelen, kunnen klanten bij ons ook terecht voor herstellingen. Het sluiten van onze zaak tijdens de werken zou niet enkel een negatieve invloed hebben op onze verkoopcijfers, mensen zouden ook lange tijd moeten wachten op hun gerepareerde horloges of juwelen. Met behulp van onze tijdelijke winkel kunnen we continuïteit garanderen, een win-winsituatie.”

Robuuste karakter

Toch was het openen van een pop-up outlet store geen evidente stap voor de Geelse handelaar. Vele panden zijn immers niet geschikt om een juwelierszaak in onder te brengen. De look-and-feel van de tijdelijke verblijfplaats staat dan ook in schril contrast met de toekomstige, gerenoveerde handelszaak. ”Waar ons pand op een discrete manier extra beveiligd zal worden met dik gelaagd glas, veiligheidsdeuren, camera’s en een uitgebreide alarminstallatie, is de pop-upwinkel ondergebracht in een robuuste, bruuske constructie”, gaat Franz Huybrechts verder. “Met betonijzer en ruw hout voorzien we een noodoplossing die een minder strakke look heeft, maar wel voldoet aan de veiligheidsnormen. Zo brengen we ramkrakers niet op de verkeerde ideeën en kunnen we onze klanten ongestoord verder helpen.” De tijdelijke pop-up is open sinds vrijdag één april. De werken in de winkel zullen vermoedelijk midden juni afgerond zijn.

Op zoek naar een trendy, klassiek of exclusief juweel? Breng een bezoekje aan de pop-up outlet store van Huybrechts Juweliers, Markt 33 te Geel.