Hij komt, hij komt die lieve goede Sint…

U bent hier

 

Aankomst Sint in Geel Centrum

Duid zaterdag 26 november alvast met stip aan in je agenda, want die dag komt de Sint naar Geel Centrum! Vanaf 13u30 kan je op de Markt terecht om je klaar te stomen voor de komst van de goedheiligman. Verschillende zwarte pieten verkennen vooraf het terrein en halen fratsen uit. Heeft jouw kind een mooie tekening gemaakt, dan kan hij/zij deze alvast inruilen voor een gratis zakje met snoep en leuke gadgets.

“In de loop van november worden er Sinterklaas kleurprenten verdeeld over alle Geelse kleuter- en lagere scholen. Geen prent ontvangen? Geen nood! Je kan de prent ook online downloaden en thuis printen: klik hier.

Omstreeks 14u is het eindelijk zover! Sinterklaas en enkele zwarte pieten komen vanuit Antwerpen aan in het station van Geel. Na een kleine verwelkoming trekken ze met een praalkoets door de Stationsstraat naar de Markt om er vanaf 14u30 een fijn kinderfeest te bouwen, met leuke animatie en een optreden van de Knetter Kidsband. Een hoogdag voor de jongsten onder ons!

Kom je naar de aankomst van de Sint in Geel Centrum? Laat het weten op Facebook!

Kinderdiploma: hulpknecht van de Sint

Dromen jouw kids er ook van om hulpknecht van de Sint te worden? Het kan! Gelijktijdig met de aankomst van de Sint, opent People on Stage in het voormalige pand van Pedico te Nieuwstraat 88 een heus sinterklaaspakjeshuis voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Tal van zwarte pieten verzamelen in het pand allerlei pakjes die vervolgens op 6 december verdeeld worden. Ook jouw oogappels kunnen een handje toesteken bij deze loodzware karwei.

Op zaterdag 26, zondag 27 en woensdag 30 november én zaterdag 3 en zondag 4 december kunnen jongens en meisjes tussen 13u en 18u onder begeleiding van enkele pieten opdrachten komen uitvoeren, - gaande van dansen en zingen tot pakjes dragen en inpakken - om zo hun diploma ‘hulpknecht van de Sint’ te behalen. Het spektakel eindigt met een leuke schoorsteenfoto waar de kinderen als echte zwarte piet kunnen inkruipen. En terwijl jouw kids zich volledig uitleven, wordt vooraan in het pand een pop-up ‘cafeetje’ ingericht waar je als ouder kan genieten van een heerlijk drankje. Fun verzekerd voor klein én groot! Meer info vind je hier.

People On Stage organiseert jaarlijks tal van workshops, kampen en producties om zo onbekend jong en iets ouder talent een podium aan te bieden. Meer informatie vind je hier: http://www.peopleonstage.be/