Happy Weekends houdt van verrassende vakanties

U bent hier

In het pand aan de Stationsstraat 93 heeft Happy Weekends zijn intrek genomen. De reisorganisatie is een initiatief van Paul Huysmans, die als journalist jarenlang toeristische reportages maakte en uit die ervaring put om klanten mee te nemen voor een verrassende vakantie.

Happy Weekends focust op korte vakanties in België en omliggende landen, deels met een eigen programma en deels op maat van groepen, families, organisaties en bedrijven.

Bewegen want dat is gezond

Wat het eigen programma betreft, ligt de nadruk op fiets- en wandelweekends/reizen. Een greep uit het aanbod 2019: een 3 Dagen 3 Landen Fietscruise (België, Engeland, Nederland), een fietsweekend Parijs, een bier & wandelweekend in het Pajottenland, een Elfsteden fietsreis naar Friesland. “Ik wil graag dat mensen bewegen want dat is gezond”, aldus de zaakvoerder. “We gaan in groep zodat je nieuwe mensen leert kennen. Bij fietsvakanties bijvoorbeeld krijgt iedereen een fietsbordje met zijn naam en gemeente, precies om makkelijk contact te leggen.”

Aparte ervaringen

“Door in groep te reizen kunnen we mensen heel andere ervaringen aanbieden dan wanneer je alleen of als koppel op pad gaat. Zo organiseerden we al eens een penalty shoot in het stadion van een eersteklasseclub, huurden we een schip om over een Fries meer te varen inclusief barbecue aan boord en gingen we bij een wijnboer aan de Moezel fantastische wijnen proeven.”

Originele reisconcepten

De fiets- en wandelvakanties worden aangevuld met originele reisconcepten: een music cruise naar Engeland, een music hotel in Zoutelande, een funrun door de champagnevelden in Epernay, een beer & pub tour door Hull, enz. “Al onze arrangementen maken we zelf. We verkopen geen reizen van derden. Met de verhuizing naar Geel veranderden we de ondertitel bij ons logo naar creatieve vakantiemakers. We willen ons nog meer toeleggen op originele reisformules.”

Op maat van groepen

Die worden ook op maat van gezelschappen uitgewerkt. “Vanaf 10 personen boksen we een tof reisprogramma in mekaar voor vriendengroepen, bedrijven en verenigingen”, vertelt de zaakvoerder.

Geen klassiek reisbureau

De nieuwe vestiging in de Stationsstraat is geen klassiek reisbureau maar in de eerste plaats een kantoor. “Iedereen is welkom maar na afspraak”, legt de zaakvoerder uit. “We hebben geen permanente openingsuren omdat we nogal wat onderweg zijn om reizen uit te werken, hotels te bezoeken en partners te ontmoeten. Trouwens, alle info staat netjes op onze website en 90 % van onze klanten reserveert via die weg.” Om zijn komst naar Geel te vieren, vroeg Happy Weekends aan de legendarische Geelse reisondernemer Jef De Busser om eenmalig nog eens een reis in mekaar te steken. Van 11 tot 16 juni 2019 nodigt die uit in het Oostenrijkse Tirol, sinds een jaar zijn nieuwe thuisland. Jef werkte een zeer gevarieerd programma uit en verwelkomt de deelnemers in een prachtig 4-sterrenhotel. De reservaties lopen via Happy Weekends.

Cunina

Happy Weekends is partner van Cunina. Jaarlijks doneert de touroperator 1 % van zijn inkomsten aan de Geelse ontwikkelingsorganisatie.