Goddelijke burgers bij Il Cardinale

U bent hier

Een bijzonder sfeervolle zaak heeft sinds kort de lege plek van Het Podium op de Markt in Geel ingevuld. Het derde Il Cardinale-restaurant opende er zijn deuren en is de place-to-be voor wie van lekkere kwaliteitsburgers en gezelligheid houdt.

Hoe het allemaal begon

De familie Van Itterbeeck baat in hartje Mechelen tal van horecazaken en hotels waaronder Hotel Elisabeth, De 3 Paardekens en Den Grooten Wolsack. De ondernemerszin van vader Ivo heeft intussen ook dochter Marie bevangen, en zij coördineert Il Cardinale van nabij.

Het Il Cardinale-verhaal startte in 2014 in Mechelen recht tegenover het aartsbisschoppelijk paleis en kende daar meteen een groot succes. Het burgerrestaurant heeft zijn naam dan ook te danken aan de kardinaal van Mechelen. Het kardinaal-thema wordt doorgetrokken naar het volledige interieur in het restaurant, van kerkkandelaars op de tafels tot een muur vol mariabeeldjes. Je kan het zo gek niet bedenken, het totaalplaatje bij Il Cardinale klopt volledig.

Na het succes in Mechelen werd vorige zomer in Lier, in een mooi pand op het Zimmerplein, een tweede restaurant geopend. Sinds enkele weken kwam daar de derde vestiging in Geel bij. Na een kleinschalig onderzoek en rondvraag bleek dat er zeker interesse was en de Gelenaars rijkelijk enthousiast waren over de burgerbar.

Het pand

Het pand waar de voormalige zaak “Het Podium” gevestigd was is omgetoverd tot een volwaardig Il Cardinale restaurant waarvoor een grondige renovatie nodig was. Hierbij werden enkele authentieke elementen behouden zoals de houten balken, bakstenen muren en de smeedijzeren trap die meteen de eyecather van de zaak vormt. Samen met de moderne inrichting werd het een bijzonder smaakvol geheel.

In het restaurant zelf heerst een gezellige en aangename sfeer. Zowel op de gelijksvloerse als eerste verdieping en op het buitenterras kan je genieten van goddelijke burgers.

Heilige burgers

Op de menukaart zijn voornamelijk hamburgers te vinden, maar ook vegetariërs en kinderen vinden hier iets naar hun zin. De hamburgers passen volledig binnen het heilige concept met namen als The GodfatherBaby Jesus, Holy Guacamole, Mary had a little lamb en You must be nuts (een veggie-burger!) die het plaatje compleet maken.

Het Il Cardinale-concept focust op een publiek dat meer wil dan wat je in een klassieke hamburgerketen voorgeschoteld krijgt. Zo worden er enkel versgemaakte runds-, kip-, lams- en vegetarische burgers geserveerd. De frietjes worden met de hand gesneden en volgens de regels van de kunst in twee keer gebakken. Dit alles wordt bovendien mooi op een bord geserveerd.

Heb je na het lezen van dit artikel zin in een goddelijke burger? Il Cardinale Geel, Markt 79, is van maandag tot donderdag open van 12 tot 14u en van 17 tot 22u. Op vrijdag, zaterdag en zondag is de burgerbar vanaf 12u tot 22u doorlopend open.