Gezelligheid en duurzaamheid hand in hand bij Odette’s

U bent hier

Op 13 maart 2018 opende Odette’s haar deuren in de Stationsstraat en zo heeft Geel Centrum er sinds kort weer een tof adresje bij!

Het creatieve verhaal begon vorige zomer al toen oprichtster Stephanie Vanherck een webshop vol leuke tweedehands kinderkleding en tal van handgemaakte hebbedingetjes lanceerde. Deze werd meteen een groot succes en nog geen jaar later uitgebreid met een volwaardige conceptstore!

Tweedehandse kinderkleding, koffiebar en plantenasiel in één

Bij Odette’s wordt lokale productie en consumptie aangemoedigd. Zo verklein je je ecologische voetafdruk en stimuleer je de lokale ambachten.In de winkel kan je enerzijds terecht voor hippe tweedehands kinderkledij voor baby’s en kinderen t.e.m. 8 jaar. Maar ook voor leuke accessoires, een kopje koffie of een tweedehandsplantje ben je bij Stephanie welkom!

Met haar eigen concept store wil Stephanie mensen aanmoedigen om materialen een tweede leven te schenken én om lokale producten te kopen. Vanuit deze filosofie krijgen lokale ondernemers die bewust kiezen voor duurzaamheid een forum om hun ambachtelijke producten aan te bieden. Het idee achter Odette’s is om verspilling in de maatschappij tegen te gaan.

In de webshop kan je enkel tweedehands kinderkleding kopen. Nog te vaak gooien mensen gebruikte kleertjes weg, terwijl ze vaak nog in perfecte staat zijn. Mensen kunnen hun gebruikte kinderkleding binnenbrengen of opsturen, en na verkoop krijg je een mooie percent. Stephanie onderwerpt de stukken aan een strenge kwaliteitscontrole. Zo ben je als nieuwe eigenaar meteen verzekerd van een prima kwaliteit. De niet verkochte of niet geaccepteerde kleertjes worden aan een goed doel geschonken of gewoon teruggestuurd.

 

Duurzaamheid en creativiteit centraal

Duurzaamheid en creativiteit staan centraal in de hele winkel. Dit vertaalt zich niet enkel in de verkoop van tweedehandse kinderkleding maar ook alle andere hebbedingetjes komen van creatieve onderneemsters uit de buurt. Zo zijn de manden, gehaakte cactussen, leuke kaartjes, slingers en tasjes allemaal handgemaakt.

Aan de lange houten tafel achterin het pand kan je bovendien genieten van een lekker kopje koffie, een heerlijk stukje taart en zelfs een lunch. Alle producten die hier geserveerd worden zijn van lokale makelij. Zo komt de koffie van koffiebranderij De Maan uit Geel en de biologische theemengelingen van Leafy. Het heerlijke zonlicht van de raampartijen en zicht op de binnentuin van buurman De Proeverij krijg je er gratis bovenop.

Binnenkort zullen aan deze grote tafel ook workshops worden georganiseerd. Zo zal er onder andere een workshop borduren op foto, een workshop wallhanging en een workshop punch needle plaatsvinden. Deze worden georganiseerd door Het atelier van Eva v. Hou dus zeker de website of Facebookpagina in het oog!

 

Adoptieplantjes

Nog een super tof intiatief van Odette’s is het plantenasiel. Mensen die thuis afgedankte plantjes of stekjes hebben thuis, kunnen deze naar de winkel brengen waar ze een tweede leven krijgen. De plantjes worden onderhouden, eventueel verpot en in een mooie tweedehandspot gestoken. Vervolgens zijn de plantjes klaar voor adoptie en kunnen ze gratis of tegen een kleine bijdrage worden meegenomen. Ook hier wordt de wegwerpmentaliteit dus tegengegaan!

Mama, meter, grootmoeder, toekomstige ouders, plantenliefhebber? Of zoek je een leuk hebbedingetje, cadeautje, of heb je gewoon zin in wat gezelligheid, een kopje koffie of een stukje taart? Bij Odette’s is iedereen welkom!

Odette’s Concept Store, Stationsstraat 93, is open van dinsdag t.e.m. vrijdag telkens van 10u tot 17.30u en op zaterdag van 10u tot 13.30u. Deze leuke concept store in het centrum van Geel is zeker een bezoekje waard!