Geelse Van Gogh in een nieuw jasje

U bent hier

 

Volledig vernieuwd kader, stijlvol interieur en aangepaste menukaart

Van Gogh is en blijft een trendsetter. Dat waren zaakvoerders Luc & Sandra 28 jaar geleden al toen ze de eerste ‘taverne’ in Geel openden. En ook nu blijft de Geelse zaak volledig up-to-date, dankzij een totale metamorfose.

Taverne Van Gogh wordt VAN GOGH

“Toen we zo’n 28 jaar geleden de eerste taverne in Geel openden, was er nog lang geen sprake van bistro’s en brasseries. Enkel cafés, tavernes en restaurants waren gekend”, vertelt Sandra Vandoninck. “Aangezien we bij Van Gogh gestart zijn met het aanbieden van enkele kleine lunchgerechten was de keuze voor taverne al snel gemaakt.” Maar doorheen de jaren werd de kaart steeds uitgebreider en met de komst van chefkok Filip Deleuil kreeg de zaak in 2012 een extra impuls van verfijning. “Sommige klanten vonden dat de naam taverne niet langer meer de lading dekte, terwijl anderen ons dan weer eerder onder de term bistro plaatsten. Met de verandering naar VAN GOGH, willen we mensen de kans geven om onze naam zelf in te vullen. Bij ons is iedereen welkom en dat zowel voor een hapje, drankje als uitgebreide maaltijd.”

Een subtiele Van Gogh

Ook het interieur van VAN GOGH onderging een grondige opfrissing. “We wilden af van het oubollige karakter, daarom zijn we op zoek gegaan naar een totaal nieuw concept. Waar we vroeger gebruik maakten van placemats en papieren servetten, werken we nu met stoflinnen. Bovendien is schilder Vincent Van Gogh nog slechts subtiel aanwezig in onze zaak. Zijn blauwe kleurenpalet is gebleven, alsook één prachtige muurschildering. Natuurlijke materialen, zoals hout, beton en rotsfunderingen aan de zijkanten zorgen voortaan voor een warme, gemoedelijke sfeer.”

Aangepaste menukaart

Om te groeien moet je durven terugkeren naar de kern. Door de komst van de blackbox in de horeca, werd beslist de kaart te herleiden tot de essentie. Daarnaast is ontbijten voortaan enkel nog mogelijk op dinsdag, zaterdag en zondag. Maandag is de nieuwe sluitingsdag. “Om in de toekomst de nodige besparingen te kunnen doorvoeren en nog meer kwaliteit te kunnen aanbieden, hebben we onze kaart aangepast. We hebben wel geprobeerd elk gamma in ons aanbod te houden en rekening te houden met iedere prijsklasse. We willen een niveau hoger gaan, maar onze zaak moet toegankelijk blijven voor iedereen.”

Dagelijks nieuwe suggesties en verse (streek)producten

Toch wil de kaarthervorming niet zeggen dat VAN GOGH vanaf nu minder te bieden heeft, integendeel zelfs. Sandra en Luc willen zich onderscheiden op vlak van kwaliteit door dagelijks nieuwe seizoensgebonden suggesties te lanceren en alles vers te bereiden. “Bij ons komt geen enkel product uit de diepvries. Ook pakjesproducten zijn volledig uit den boze. Heb je zin in een reuzenpannenkoek à la minute met huisgemaakte confituur, choco of ijscrème? Of wens je liever een stukje zelfgebakken taart? Het kan allemaal. Bovendien werken we ook met tal van streekproducten, zoals varkensvlees van de Wolkenhoeve, geitenkaas van Polle in Kasterlee, de Geelse biertjes Zeunt en Vliet en producten van Raf Patat. Ook een samenwerking met de Aspergehoeve uit Geel-Punt is in aantocht. Wij zijn de eerste om deze lekkernijen te verwerken in onze gerechten”, aldus een trotse Sandra.

Benieuwd naar de nieuwe look-and-feel-and-taste van VAN GOGH? Breng een bezoekje aan de zaak, Markt 78 in Geel. Meer informatie en de openingsuren vind je hier.