Geelse handelaars delen gratis parkeetjetons uit

U bent hier

 

Shoppers worden beloond met gratis parkeerbeurten in centrum

De stad Geel zet volop in op een kernversterkend beleid. Om het handelscentrum te ondersteunen, lanceert de stad parkeerjetons die door handelaars uitgedeeld kunnen worden aan klanten. Zo worden shoppers aangemoedigd om op regelmatige tijdstippen af te zakken naar Geel Centrum.
 
De stad Geel wil een aantrekkelijke stad zijn voor winkelliefhebbers en handelaars. Om het handelscentrum te ondersteunen, biedt de stad voortaan de mogelijkheid aan handelaars om parkeerjetons aan te kopen. Deze goudkleurige munten kunnen vervolgens ter beschikking gesteld worden aan klanten, wat hen de kans geeft om op een later moment een uurtje gratis bovengronds te parkeren in het Geelse stadscentrum.
 
Win-winsituatie

“De lancering van de parkeerjetons kadert in het kernversterkend beleid waar de stad sinds enige tijd volop op inzet”, vertelt schepen van lokale economie en mobiliteit Pieter Verhesen. “Geel is al één van de goedkoopste steden in de Kempen om te parkeren, maar toch is het altijd mooi meegenomen om je auto eventjes gratis kwijt te kunnen in het centrum. Parkeerjetons bieden de uitgelezen kans om zowel Gelenaars als niet-Gelenaars te motiveren om op regelmatige tijdstippen af te zakken naar het centrum. Dit resulteert dan weer mogelijk in meer verkoop bij handelaars. Daarnaast vormen de jetons voor handelszaken ook het perfecte relatiegeschenk om trouwe klanten te bedanken voor hun jarenlange steun.”
 
Geldig in elke bovengrondse parkeerautomaat
 
De parkeerjetons kunnen gebruikt worden in elke bovengrondse parkeerautomaat in Geel Centrum. Een jeton heeft een parkeerwaarde van 1 euro en blijft onbeperkt geldig. “Handelaars bepalen zelf aan welke voorwaarden de parkeerjetons worden uitgedeeld. Dat kan bijvoorbeeld bij een aankoop vanaf een bepaald bedrag, als extraatje bij een volle klantenkaart of als cadeautje tijdens een opendeur.” De parkeerjetons worden vanaf 1 december in gebruik genomen.